Αποτελεί μια φωτεινή εξαίρεση σύνεσης και σοφίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν δυναμιτίζει ποτέ το κλίμα, μιλάει με μια ποιότητα λόγου που κάθε άλλο παρά κανόνας είναι στα μέρη μας. Για να φτάσει συνεπώς στο σημείο να θέλει τα πει για να ξεθυμάνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σημαίνει πως ξεπεράστηκαν τα όρια της ιώβειας υπομονής του. Κι αυτό από μόνο του αρκεί για να καταλάβει κανείς, ακόμα κι αν δεν έχει δει δευτερόλεπτο από το παιχνίδι, πως ο Νικόλα Νταμπάνοβιτς τα έκανε θάλασσα στο ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (0-0).

«Δεν το έχω κάνει ποτέ, αισθάνομαι άσχημα. Θα συμφωνήσω πως σε ένα πρωτάθλημα και πλέι οφ με τέσσερις ομάδες να διεκδικούν το πρωτάθλημα και άλλες δύο για την Ευρώπη, χρειαζόμαστε, είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε, είχε όχι πιο υψηλό επίπεδο διαιτητών. Είναι το πιο απλό που μπορώ να πω.

Ζούμε σε ένταση, μετά από αρκετά χρόνια τέσσερις ομάδες που παλεύουν για το πρωτάθλημα, εμείς που είμαστε υπεύθυνοι οι προπονητές και οι παίκτες να κάνουμε τα πάντα ώστε να κρατάμε χαμηλά τους τόνους και να βοηθήσουμε τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο, αλλά εκτός την ετοιμότητα των ομάδων χρειαζόμαστε και τη συμπαράσταση εφόσον φέρνουμε ανθρώπους από το εξωτερικό να σφυρίξουν σε ένα πιο ψηλό επίπεδο», είπε ο Σέρβος προπονητής.

Νταμπάνοβιτς: Οι αποφάσεις που πυροδότησαν την ένταση

Ακόμα και μες τον εκνευρισμό του, κράτησε επίπεδο, προσπάθησε να μην πει περισσότερα από όσα ήταν απαραίτητα για να γίνει σαφές το πνεύμα των λεγομένων του. Είναι «κόσμημα» για το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα το ξαναπούμε, δεν γινόμαστε νομίζουμε κουραστικοί αν προτάσσουμε κάτι που αξίζει.




Οι «πράσινοι» ήταν τόσο οργισμένοι με τη διαιτησία του Μαυροβούνιου ώστε εξέδωσαν ανακοίνωση στο ημίχρονο κιόλας. Θεωρώντας πως έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι σε χέρι του Χατζισαφί στο 35’ και μην δίνοντας δύο κίτρινες κάρτες στον Άμραμπατ στο πρώτο ημίχρονο (είχε ήδη κάρτα από το 19′) – δεν είναι τυχαίο πως ο Ματίας Αλμέιδα έβγαλε στην ανάπαυλα τον Μαροκινό, δεν παίζεις με τη φωτιά…

Παράπονα έχει και η Ένωση. Επειδή πήρε πίσω την απόφαση του για πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Αραούχο, για την ίδια φάση πάντως φωνάζει και ο Παναθηναϊκός από μεριάς του. Ουσία είναι πώς, αφήνοντας κατά μέρος την εξειδικευμένη ανάλυση, ο Νταμπάνοβιτς αποδείχτηκε ακατάλληλος για την περίσταση. Όλες τις δύσκολες φάσεις τις είδε λάθος.

Είναι ντεφορμέ; Τα έκανε μαντάρα και την προηγούμενη Πέμπτη στο Conference League στο Σίβασπορ – Φιορεντίνα (1-4), έβραζαν εναντίον του και οι Τούρκοι και οι «βιόλα». Είναι κακός γενικώς ως ρέφερι; Το άσχημο είναι ότι για ακόμη μια φορά δεν ασχολούμαστε με το αγωνιστικό κομμάτι της υπόθεσης. Και τα πλέι οφ της Super League μόλις ξεκίνησαν…

Photo Credits: Eurokinissi