Μες στο job description για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι και να ανέχεται τη βλακεία του κόσμου. Με άλλα λόγια, να μπορεί να κλείνει τα αυτιά στα μύρια όσα (μπορεί να) ακούγονται από τους οπαδούς.

Είναι, όμως, μερικές φορές που «λυγίζεις». Που ξεπερνιούνται τα όρια. Μια τέτοια κατάσταση έγινε στην Ολλανδία με πρωταγωνιστή τον Στίβεν Μπέρχαους. Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός του Άγιαξ γρονθοκόπησε οπαδό της Τβέντε λίγο πριν μπει στο πούλμαν της ομάδας του. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους:

H ατάκα που έκανε τον παίκτη του Άγιαξ να αντιδράσει τόσο οργισμένα

Το ερώτημα είναι εύλογο: Τι τον έκανε να χάσει τη ψυχραιμία του; Τα ολλανδικά ΜΜΕ αποκάλυψαν τι συνέβη. Δεν ήταν κάτι που ειπώθηκε γι’ αυτόν που τον έκανε να «τρελαθεί». Στόχος ήταν ο συμπαίκτης του, Μπράιαν Μπρόμπεϊ.

«Καρκίνο μαύρε» (φέρεται να) φώναξε ο εν λόγω οπαδός της Τβέντε. Ο Μπέρχαους δεν μπόρεσε να μείνει αδιάφορος ακούγοντας μια φράση που είχε μέσα της όλο το δηλητήριο του κόσμου. Μίσος, ρατσισμός, όλα… Θα θυμήθηκε ενδεχομένως, έστω ασυνείδητα, πολλά από όσα αηδιαστικά είχαν ειπωθεί και εναντίον του όταν έφυγε από τη Φέγενορντ για τον Άγιαξ από μερίδα φαν των Ρότερνταμερς.

Σε κάθε περίπτωση, ζήτησε συγνώμη για το πώς αντέδρασε: «Μετανιώνω για τις πράξεις μου, δεν θα έπρεπε να το κάνω αυτό. Μετά από κάθε εκτός έδρας παιχνίδι, δεχόμαστε αρκετές απειλές στο λεωφορείο, την ώρα που δίνουμε αυτόγραφα.

Το έχω συνηθίσει, αλλά ο κόσμος νομίζει ότι μπορεί να φωνάζει οτιδήποτε. Η αντίδρασή μου δεν λύνει κάτι. Το καταλαβαίνω, δεν είναι σωστό. Πρέπει να έχω έναν ρόλο παραδείγματος, ως ποδοσφαιριστής του Άγιαξ», δήλωσε.

Σημειωτέο πως ο Μπρόμπεϊ ανέβασε σε story στο Instagram κοινή φωτογραφία του με τον Μπέρχαους. Αρκούσε για να πει αυτό που ήθελε, ένα «ευχαριστώ» με τον τρόπο του.