Ο διεθνής πολίστας, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, την ώρα που αγωνιζόταν με την εθνική πόλο κερδίζοντας την πρόκριση για τον τελικό στο Τόκιο, την ώρα που μας έδινε στιγμές χαράς, το σπίτι του πίσω στην Ελλάδα είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Ο πατέρας του 22χρονου αθλητή, πρώην πολίστας ο ίδιος, το έκανε γνωστό με μια ανάρτηση. Ο ίδιος είδε το σπίτι της οικογένειας στην Αγία Άννα στην Εύβοια να γίνεται στάχτη, χωρίς να μπορέσει να χαρεί με τον θρίαμβο του παιδιού του.

Στην ανάρτησή του, ο πατέρας του, Τάσος Παπαναστασίου, έγραψε «Και τώρα ας μου πει κάποιος. Όταν την ίδια στιγμή που η φωτιά μπαίνει στο σπίτι σου στην Αγ. Άννα ,ο γιος σου κερδίζει μετάλλιο στο ΤΟΚΥΟ κλαις από χαρά ή από λύπη ?????». Στην φωτογραφία αποτυπώνεται η τραγικότητα της κατάστασης, καθώς από πάνω βλέπουμε την φωτιά να έχει καλύψει την Αγία Άννα στην Εύβοια, και από κάτω τον γιο του να περνάει στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Πήγαν κάποιοι γείτονες να δουν και, σίγουρα, έχουν καεί οι αποθήκες. Θέλω να πάω να δω τι έχει γίνει αλλά δεν πρόκειται να με αφήσουν να πλησιάσω. Ζω τη μεγαλύτερη στιγμή του ανδρικού πόλο, αυτή τη στιγμή για την οποία αγωνιζόμασταν τόσα χρόνια και δεν μπορώ να γιορτάσω», είπε, μιλώντας στην Καθημερινή, ο πατέρας του Αλέξανδρου Παπαναστασίου.

Η εθνική ομάδα πόλο, μετά από τη νίκη της, ζήτησε «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό, για τη χαρά τους, καθώς η σκέψη τους είναι σε όλους τους ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται αποκαΐδια, αλλά και όλο το φυσικό τοπίο να καταστρέφεται.

https://www.intronews.gr/sevasmos-gia-ton-gianni-fountouli-zito-prokatavolika-syngnomi-gia-ti-chara-pou-deichnoume-kai-ton-enthousiasmo-pou-echoume