Η Anna Moriah Wilson επρόκειτο να αγωνιστεί σε έναν αγώνα ποδηλασίας 157 μιλίων στο Τέξας, στις 14 Μαΐου. Λίγες ημέρες πριν, όμως, η 25χρονη δολοφονήθηκε από πυροβολισμό στο σπίτι ενός φίλου της, στο Όστιν. Ύποπτη φαίνεται να είναι μια 34χρόνη γυναίκα, που διατηρούσε σχέση με τον φίλο της Wilson.

Η οικογένεια της Wilson θρηνεί για την απώλεια της «όμορφης κόρης και αδερφής», που διέπρεψε ως ποδηλάτισσα και σκιέρ. «Η Moriah ήταν μια ταλαντούχα, ευγενική και περιποιητική γυναίκα. Της αφαιρέθηκε η ζωή πριν της δοθεί η ευκαιρία να πετύχει όλα όσα ονειρευόταν», δήλωσε η οικογένεια.

Η αστυνομία έχει ως σενάριο και το ενδεχόμενο η Wilson να στοχοποιήθηκε από την επιτυχία της στο άθλημα της ποδηλασίας με χαλίκι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Moriah Wilson (@mo__wilson)

Η Wilson πριν την ποδηλασία ήταν σκιέρ

Η οικογένεια της ήταν αθλητές, επομένως η Wilson δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Όταν ήταν πιο μικρή σε ηλικία, ήταν επαγγελματίας σκιέρ, ωστόσο πρόσφατα επέλεξε την ποδηλασία. Διέπρεψε στους αγώνες με χαλίκι, μια σχετικά νέα κατηγορία στη ποδηλασία.

Η Wilson είχε κερδίσει σχεδόν 10 αγώνες φέτος, συμπεριλαμβανομένων των Shasta Gravel Hugger και Rock Cobbler στην Καλιφόρνια. Τον περασμένο μήνα, κέρδισε το Belgian Waffle Ride 137 μιλίων με διαφορά 25 λεπτών έναντι της δεύτερης θέσης. Τον Μάρτιο κατέκτησε τη δεύτερη θέση της στον αγώνα The Mid South και σκέφτηκε για λίγο την άνοδό της στην κορυφή του γηπέδου. «Αυτός ο αγώνας ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα μου (μπορώ να το ονομάσω καριέρα σε αυτό το σημείο) που ένιωσα πραγματικά σαν να είχα έναν στόχο στην πλάτη μου. Ήμουν νευρική; Ναι! Αλλά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ήμουν ενθουσιασμένη».

Πέθανε λίγες ημέρες πριν τη συμμετοχή της στον ποδηλατικό αγώνα Gravel Locos. Η Wilson είχε πρόσφατα μετακομίσει πίσω στην πολιτεία της, το Βερμόντ. Καθώς μεγάλωνε, ήταν μια τέλεια αθλήτρια, κάνοντας σκι το χειμώνα και ποδήλατο βουνού το καλοκαίρι. Ο πατέρας της Eric Wilson έκανε σκι για την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ και η θεία της η Lora ήταν σκανδιναβική σκιέρ και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Wilson ήταν επίσης αρχηγός της ομάδας ποδοσφαίρου της στο γυμνάσιο, σύμφωνα με το αθλητικό προφίλ της στο Dartmouth. Μετά το κολέγιο, απομακρύνθηκε από το σκι με σκοπό να πάει στην ποδηλασία. «Μεγαλώνοντας στο Βορειοανατολικό Βασίλειο του Βερμόντ, πέρασε πολλές ώρες στα Kingdom Trails αναπτύσσοντας τις δεξιότητες και τη δύναμή της ως ποδηλάτης. Μετά την αποφοίτησή της από το Ντάρτμουθ, η Wilson ανέβασε ταχύτητα και συνέχισε να κυνηγά τα αθλητικά της όνειρα ως κορυφαία δρομέας ποδηλάτων».

Εκτός από τον αθλητισμό, της άρεσε «να μαγειρεύει, να γράφει και να ταξιδεύει», λέει, προσθέτοντας, «λάτρευε ιδιαίτερα την Ιταλία, τις Τρίτες Taco, τα σφενδάμι creemers και να παίζει Catan με τους φίλους της».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Moriah Wilson (@mo__wilson)

Το χρονικό του πυροβολισμού

Στις 11 Μαΐου, η Wilson πυροβολήθηκε αρκετές φορές, στο σπίτι του φίλου της στο Όστιν. Βρισκόταν εκεί ενόψει του αγώνα Gravel Locos στο Hico, σύμφωνα με ένορκη κατάθεση στο περιφερειακό δικαστήριο της κομητείας Travis. Η Kaitlin Marie Armstrong, μια 34χρονη κάτοικος του Όστιν, καταζητείται για ανθρωποκτονία στη δολοφονία και τώρα είναι δραπέτης, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ.

Το κοινό στοιχείο των δύο γυναικών ήταν το ειδύλλιο τους με τον ίδιο άντρα, τον επαγγελματία ποδηλάτη Colin Strickland. Η ζήλεια της 34χρονης θα μπορούσε να αποτελεί ένα κίνητρο. Την ημέρα της δολοφονίας η Wilson είπε στη φίλη της ότι θα πήγαινε για ένα απογευματινό μπάνιο με τον Strickland, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος.

Δείπνησαν μαζί μετά και στη συνέχεια την άφησε στο σπίτι της φίλης της, είπε ο Strickland. Η αστυνομία του Ώστιν πήγε στο σπίτι αργότερα το ίδιο βράδυ, λίγο πριν τις 10 μ.μ. και βρήκε την Wilson με πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς. Στο σημείο διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο πυροβολισμός δεν φαινόταν να είναι «τυχαία πράξη», ανέφερε η αστυνομία σε δελτίο τύπου στις 14 Μαΐου. Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα ανθρωποκτονίας στις 17 Μαΐου για την Armstrong. Η ένορκη κατάθεση για τη σύλληψή της παραπέμπει εν μέρει σε βιντεοπαρακολούθηση που έλαβαν οι ερευνητές που δείχνει ένα όχημα παρόμοιο με το δικό της κοντά στο σπίτι λίγο πριν βρεθεί το σώμα της Wilson.

Επιπλέον, οι ερευνητές σύγκρινα τα βαλλιστικά από τη σκηνή με εκείνα των δοκιμαστικών σφαιρών από ένα πυροβόλο όπλο που ο Strickland αγόρασε πρόσφατα για τον Armstrong και «η πιθανότητα να εμπλέκεται το ίδιο όπλο είναι ισχυρή», αναφέρει το έγγραφο. Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση, ο Strickland είπε στην αστυνομία ότι δεν είχε επαφή με τον Armstrong από τις 13 Μαΐου.

Μέσα σε 24 ώρες από τον θάνατο της Wilson, αξιωματικοί της Task Force Fugitive Lone Star συνέλαβαν την Armstrong σε σχέση με ένα άσχετο ένταλμα σύλληψης και μίλησαν μαζί της. Ωστόσο, η αστυνομία του Ώστιν είπε ότι στη συνέχεια έμαθε ότι το ένταλμα σύλληψης της Armstrong δεν ήταν έγκυρο και της είπε ότι ήταν ελεύθερη να φύγει.

Σε μια δήλωση στο Austin American-Statesman, ο Strickland είπε ότι είχε μια «σύντομη ρομαντική σχέση» με την Wilson από τα τέλη Οκτωβρίου έως τις αρχές Νοεμβρίου 2021, ενώ ήταν χωρισμένος από την Armstrong. Ο Strickland και η Armstrong συμφιλιώθηκαν και συνέχισαν τη σχέση τους περίπου ένα μήνα αργότερα, είπε στην εφημερίδα. Η σχέση του με την Wilson έγινε τότε «πλατωνική και επαγγελματική» και τη θεωρούσε «στενή φίλη», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση, η Armstrong θεωρούσε πως η ρομαντική σχέση του Strickland και του Wilson ήταν σε εξέλιξη από τον Ιανουάριο του 2022. Ο Strickland παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να κρύψει την επικοινωνία του με τον Wilson από την Armstrong αλλάζοντας το όνομα του Wilson στο τηλέφωνό του και διαγράφοντας μηνύματα, λέει η ένορκη κατάθεση.

Η Armstrong είχε επικοινωνήσει με την Wilson πολλές φορές και της είπε να «μείνει μακριά» από τον Strickland, είπε στους ανακριτές ένας από τους φίλους της Wilson. Η ίδια βέβαια δεν είχε καμία ρομαντική σχέση τη στιγμή του θανάτου της, ανέφερε η οικογένειά της σε δήλωση.

«Αν και δεν θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εν εξελίξει έρευνα, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι τη στιγμή του θανάτου της, οι πιο κοντινοί της κατάλαβαν ξεκάθαρα, απευθείας από τη Wilson, ότι δεν είχε ρομαντική σχέση με κανέναν», είπε η οικογένεια.

Με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Forbes: Αυτοί είναι οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του 2022 – Ανάμεσά τους και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, εκτός λίστας ο McGregor

Alexia Putellas: H capitana της Barcelona κάνει το ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και γυναίκεια υπόθεση

Νικ Κύργιος: Μιλάει για την μάχη με την ψυχική του υγεία – «Έκανα χρήση ναρκωτικών και έπινα πολύ»