Ο τραγικός θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του Τζιάνα που σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο τους συνετρίβη (26 Ιανουαρίου 2020) σε λόφο κοντά στο Λος Άντζελες, συγκλόνισαν ολόκληρο τον πλανήτη.

Το υπερπολυτελές ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ είχε πάρει ειδική άδεια για να πετάξει, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Ο πιλότος του «Sikorsky S-76B», λόγω της ομίχλης, πετούσε στα τυφλά και μόνο με τη βοήθεια των οργάνων. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από τους εμπειρογνώμονες που εξέτασαν τα συντρίμμια, το ελικόπτερο δεν διέθετε σύστημα προειδοποίησης εδάφους!

Ο πύργος ελέγχου είχε προειδοποιήσει τον πιλότο ότι πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος κατά την τελευταία επικοινωνία που είχαν ζητώντας οδηγίες. Το ελικόπτερο προσέκρουσε σε λόφο με σφοδρότητα, ακολούθησε ισχυρή έκρηξη και κομμάτια του εκτοξεύτηκαν δεκάδες μέτρα μακριά.

Αστυνομικοί και πυροσβέστες είχαν τραβήξει φωτογραφίες στο σημείο, συμπεριλαμβανομένων εικόνων από τα ακρωτηριασμένα πτώματα του θρύλου των Λος Άντζελες Λέικερς και της κόρης του. Η σύζυγος του Κόμπι Μπράιαντ είχε καταθέσει μήνυση, φοβούμενη ότι αυτές οι εικόνες θα μπορούσαν κάποια μέρα να εμφανιστούν στο διαδίκτυο. Μετά από 3 χρόνια η κομητεία του Λος Άντζελες συμφώνησε χθες να της επιδικάσει 28,85 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει όλες τις αγωγές που σχετίζονται με το δυστύχημα.

Κόμπι Μπράιαντ

Αυτό το ποσό περιλαμβάνει 15 εκατομμύρια που έχουν ήδη επιδικαστεί στη Βανέσα Μπράιαντ από δικαστήριο του Λος Άντζελες τον Αύγουστο του 2022 για τον ίδιο λόγο. «Αυτό σηματοδοτεί την επιτυχία της θαρραλέας μάχης της κυρίας Μπράιαντ. Πολέμησε για τον σύζυγό της, την κόρη της και όλους εκείνους των οποίων τα μέλη της οικογένειας που έχασαν αντιμετωπίστηκαν με την ίδια ασέβεια. Ελπίζουμε ότι αυτή η δικαστική νίκη και ο συμβιβασμός θα βάλει τέλος σε αυτήν την πρακτική», είπε ο δικηγόρος Λουίς Λι.

Θα δάκρυα της Βανέσα Μπράιαντ στην ειδική τελετή

Στις 24 Φεβρουαρίου του 2020 στο «Staples Center» πραγματοποιήθηκε η ειδική τελετή για το τελευταίο «αντίο» στον Κόμπι και την Τζίτζι. Στο βήμα ανέβηκαν πολλοί για να μιλήσουν για τον θρύλο των Λέικερς. Αξέχαστη όμως έμεινε η συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία της Βανέσα Μπράιαντ.