Ο κόσμος γκρινιάζει όταν βλέπει την ομάδα του γεμάτη με ξένους παίκτες. Επειδή, συχνά όχι αδίκως, θεωρούν πως έτσι αποκόπτεται από τις ρίζες της. Ο Άρης κάτι ξέρει σχετικώς, βασικά ειδικεύεται…

Προφανώς και υπάρχουν ξένοι που έγιναν πιο Έλληνες από… Έλληνες. Προφανώς επίσης αυτό που μετράει είναι πόσο καλός είσαι όχι από πού κρατάει η σκούφια σου.

Αλλά όσο και να το πεις η οικειότητα κάνει αρκετά στην άκρη όταν δεν βλέπεις κάποιον δικό σου ή έστω πιο κοντινό σου, να φοράει τη φανέλα που τόσο αγαπάς.

Άρης: Άρωμα Ελλάδας… μόνο με ΠΑΣ

Είναι μια κατάσταση που ζουν πολύ εντόνως τα τελευταία χρόνια οι οπαδοί του Άρη. Και είχε ως αποτέλεσμα να ξεχάσουν τι σημαίνει «Έλληνας στην 11άδα». Μέχρι χθες και το νικηφόρο (3-1) ματς με τον ΠΑΣ. Στο φινάλε της κανονικής διάρκειας της σεζόν ήρθε το τέλος αυτού του (ας μας επιτραπεί να το θέσουμε έτσι) αντεθνικού σερί.

Συγκεκριμένα, ο Μάριος Σιαμπάνης ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηση με αντίπαλο τους Ηπειρώτες κάτω από τα δοκάρια και έγινε έτσι ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην αρχική ενδεκάδα έπειτα από 13 ολόκληρους μήνες, διάστημα κατά το οποίο μεσολάβησαν 39 παιχνίδια για τους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης.

Το εντυπωσιακό είναι πως η τελευταία φορά που είχε χρησιμοποιηθεί ξανά Έλληνας ήταν πάλι με αντίπαλο τον ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες» όταν ο Άρης είχε ηττηθεί, ξανά με τον Μάριο Σιαμπάνη στην 11άδα, ενώ τότε υπήρχε κι ακόμα ένας ντόπιος, ο Δημήτρης Μάνος.