Τις τελευταίες εβδομάδες ο μπασκετικός Παναθηναϊκός είχε βάλει στο στόχαστρο την επιλογή του προπονητή της επόμενης χρονιάς και παρά το ότι υπήρξε προσέγγιση με τον Λάσο όταν αποχώρησε ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο Εργκίν Αταμάν μπήκε στο κάδρο και από τότε δεν ξαναβγήκε. Έτσι, μετά από συζητήσεις αρκετών ημερών, οι δύο πλευρές φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει για την επόμενη διετία.

Όπως αποκάλυψε το SDNA, ο Εργκίν Αταμάν θα είναι κόουτς των Πρασίνων ως το 2025 και βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε διαρκή επικοινωνία, μέσω και του μάνατζερ του, του περίφημου Μίσκο Ραζνάτοβιτς, με τον Παναθηναϊκό για τις λεπτομέρειες του συμβολαίου, αλλά και για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Φυσικά, ο Αταμάν έχει μπροστά του τα play offs της τουρκικής λίγκας και θέλει σίγουρα να αποχωρήσει με ένα πρωτάθλημα μετά από μια πενταετία με πολλές επιτυχίες, αλλά το κλίμα στην ομάδα για τον ίδιο και με τους παίκτες, μοιάζει συννεφιασμένο τη φετινή χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό το ύφος του στις δηλώσεις μετά το τελευταίο ματς της Ευρωλίγκας για την Εφές.

Μετά την πολυπόθητη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Αταμάν, θα μπουν μπροστά οι συζητήσεις με παίκτες εν όψει της νέας χρονιάς, με τα ρεπορτάζ να θέλουν τον Φακούντο Καμπάτσο ως πρώτο στόχο, με τις αντικειμενικές δυσκολίες αυτής της υπόθεσης να έχουν να κάνουν με την εμπλοκή της Ρεάλ που θα είναι πάντοτε φαβορί για τον Αργεντινό.

Παράλληλα, ο Σάνι Μπετσίροβιτς, τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, έχει κάνει επαφές με αρκετές περιπτώσεις, κάποιες βρίσκονται στο χέρι των Πρασίνων, άλλες είναι πολύ δύσκολες, όλες όμως θα κριθούν στην τελική τους διαδικασία από τον Αταμάν.