Ο Marc Márquez πρόκειται να ξεκινήσει τη 17η σεζόν του στους αγώνες MotoGP με στόχο να κερδίσει τον ένατο τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τον έβδομο στην κατηγορία MotoGP. Παρά την επιτυχία του, που περιλαμβάνει 59 νίκες, 100 βάθρα και πολλά ακόμα, ο Ισπανός αναβάτης έχει δώσει πολλές μάχες κι αυτή είναι η ιστορία του.

Δυνατό ξεκίνημα

Ο Márquez γεννήθηκε στην Cervera της Ισπανίας το 1993 (για αυτό και αγωνίζεται με νούμερο 93 στην μοτοσυκλέτα του) από τους γονείς Juliá και Roser. Η μοτοσυκλέτα έμοιαζε σαν να ήταν στο αίμα του, καθώς πριν καν γίνει τεσσάρων ετών ζήτησε από τους γονείς του μία. Από εκεί και πέρα δεν υπήρχε γυρισμός.

Το 2001, σε ηλικία επτά ετών, κέρδισε το Πρωτάθλημα Enduro της Καταλονίας, πριν αποφασίσει ότι το μέλλον του ήταν οι αγώνες στην άσφαλτο κι όχι εκτός δρόμου. Την επόμενη χρονιά μετακόμισε κοντά στην πίστα και σε ηλικία 10 ετών διεκδίκησε τον πρώτο του τίτλο και στους αγώνες ταχύτητας, το Champion Open Race 50, πριν ανέβει στην κατηγορία των 125cc. Κατέκτησε το πρωτάθλημα στη δεύτερη του χρονιά με ένα Honda CBR125, ένα επίτευγμα που επανέλαβε την επόμενη χρονιά.

Ο Márquez στη συνέχεια άφησε το τοπικό πρωτάθλημα της Καταλονίας και επέλεξε το Ισπανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας για τη σεζόν του 2007. Εκεί αγωνίστηκε για μία μόνο σεζόν, με ένα KTM 125 RRF, όπου κέρδισε την πρώτη του νίκη σε εθνικό αγώνα και τερμάτισε ένατος συνολικά. Ήταν πλέον καιρός να βγει στην παγκόσμια σκηνή και να αρχίσει να σπάει ρεκόρ.

Καταιγιστική είσοδος στο Παγκόσμιο

Το 2008, σε ηλικία μόλις 15 ετών και 127 ημερών, ο Márquez, ως μέλος της ομάδας KTM Repsol, ανέβηκε για πρώτη φορά σε βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125cc (τώρα ονομάζεται Moto3™), κάτι που τον έκανε τον νεότερο Ισπανό αναβάτη που το κατάφερε. Εκείνη την εποχή άρχισε να τον αποκαλούν «Το μυρμήγκι της Cervera» λόγω του μικρού του αναστήματος που συνδυαζόταν με την απίστευτη ικανότητά του να ελέγχει βαριές και ισχυρές μοτοσυκλέτες.

Για τη δεύτερη σεζόν του στην κατηγορία των 125cc, ο Márquez έτρεξε με την ομάδα Red Bull KTM Motorsport, σημειώνοντας άλλο ένα βάθρο και δύο pole position, που έδειχναν σημάδια της ταχύτητάς του.

Διαβάστε όλο το story στο 4troxoi.gr