Η Rolls-Royce Motor Cars αποκαλύψε πρόσφατα το Black Badge Wraith Black Arrow για να σηματοδοτήσει το τέλος της παραγωγής ενός από τα πιο επιδραστικά αυτοκίνητα στην ιστορία της μάρκας. Με την παραγωγή του περιορίζεται σε μόλις 12 αντίτυπα παγκοσμίως, είναι επίσης το τελευταίο κουπέ V12 που θα κατασκευάσει ποτέ η Rolls-Royce, καθώς ξεκινάει την προσέγγιση της ηλεκτρικής εποχής της.

Ο Τorsten Müller-Ötvös, Διευθύνων Σύμβουλος της Rolls-Royce Motor Cars είπε σχετικά «Το Wraith είναι ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα που έχουμε φτιάξει ποτέ στο Goodwood. Η εξαιρετική του δύναμη, οι επιδόσεις και η συνολική του παρουσία σύστησαν τη μάρκα Rolls-Royce σε μια εντελώς νέα ομάδα πελατών. Δημιούργησε τους δικούς του οπαδούς στη σύγχρονη αυτοκινητιστική κουλτούρα και στη συνέχεια επέκτεινε την φήμη του περαιτέρω με την εναλλακτική εμφάνιση της έκδοσης Black Badge. Καθώς τα τελευταία δείγματα του αυτοκινήτου ετοιμάζονται να φύγουν από το Goodwood, τιμούμε το Wraith ως το τελευταίο κουπέ V12 που θα φτιάξουμε ποτέ.

Τόσο το Black Badge Wraith Black Arrow όσο και η πηγή της έμπνευσής μας, το Thunderbolt της δεκαετίας του ’30 που κατέχει ρεκόρ ταχύτητας εδάφους με κινητήρα V12, αντιπροσωπεύουν το αποκορύφωμα πολλών επιτευγμάτων και το τέλος των αντίστοιχων εποχών τους. Αυτή η υπέροχη τελευταία έκδοση του κουπέ V12 αποτυπώνει τόσο τη σημασία όσο και το πνεύμα της Wraith μέσα από το χαρακτηριστικό της μάρκας και τις απαράμιλλες μοναδικές / bespoke δυνατότητες. Ένα κατάλληλο φινάλε για αυτό το αυτοκίνητο που μεταμόρφωσε την φίρμα».

Διαβάστε τη συνέχεια στο 4troxoi.gr