Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες το Περιστέρι Bwin κέρδισε τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη επικράτησε με 76-71 των πρασίνων ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά των ημιτελικών και θα παιχτεί και 5ος αγώνας στο ΟΑΚΑ ο οποίος θα κρίνει το εισιτήριο για τον τελικό!

Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε κοινά σημεία με το Game 2 της σειράς. Το Περιστέρι στηρίχθηκε στην πολύ καλή και δυνατή του άμυνα με αποτέλεσμα να βγάλει εκτός συγκέντρωσης τους φιλοξενούμενους και να ελέγξουν απόλυτα το ματς. Η διαφορά έφτασε και στο +16 για την ομάδα του Σπανούλη, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας και στους τέσσερις πόντους ενώ έφτασε και σε απόσταση ενός καλαθιού (69-67) 1:32 λεπτά πριν από το τέλος. Παρόλα αυτά ο φοβερός και τρομερός Φρανσίσκο με μια νέα «βόμβα» τριών πόντων έσβησε τις ελπίδες των «πρασίνων» για την πρόκριση στους τελικούς.

Ο γκαρντ του Περιστερίου ήταν ασταμάτητος καθώς σε 27:32 είχε 24 πόντους με 3/4 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη! Ο Ραντάνοβ ήταν ο παίκτης-κλειδί με 15 πόντους και 5/8 εντός παιδιάς, ενώ ο Μίρο Μπίλαν έκανε ό,τι ήθελε τους Παπαγιάννη (κατά πρώτο λόγο) και Γκουντάιτις με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλύτερη εκκίνηση σε σχέση με το δεύτερο ματς όπου είχε βρεθεί να «κυνηγάει» από νωρίς στο σκορ και με υπομονή στην επίθεση έφτασε να προηγείται με 7-13 στο πεντάλεπτο ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα.

Μόνο που δεν υπήρξε συνέχεια και η εικόνα του αγώνα άρχισε να θυμίζει και πάλι το Game 2 της σειράς. Με μπροστάρη τον Σιλβέιν Φρανσίσκο και τον Λεωνίδα Κασελάκη να τον ακολουθεί, οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν σε πρώτη φάση σερί 9-0 για την ανατροπή στο σκορ (16-13 στο 8′) ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με το επιμέρους στο 14-2 για το 21-15. Ο λόγος; Τα καλά ποσοστά του Περιστερίου με 4/8 δίποντα και 4/7 τρίποντα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε μετρήσει στην πρώτη περίοδο μόλις 5/16 εντός παιδιάς.