Ποτέ μην λες ποτέ. Ειδικά στις μεταγραφές. Αν δεν μπουν οι τζίφρες, τίποτα δεν είναι κλειδωμένο, οριστικό. Μια διαχρονική αλήθεια που έρχεται να μας υπενθυμίσει η υπόθεση του Γιακούμπ Μπράμπετς. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε δεδομένο πως θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Τσέχου στόπερ, υπήρχε κατ’ αρχήν συμφωνία. Aλλά ο Άρης έκανε στροφή 180 μοιρών και έβαλε τελικά μπλοκ στη μετακίνηση. Χωρίς αυτό να σημαίνει πάντως πως το deal χάλασε οριστικά.

Ο έμπειρος αμυντικός πιέζει για να πάει στους «πράσινους». Και επειδή θέλει να παίξει στο Champions League, αλλά και επειδή το θεωρεί ως βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Όπως καταλαβαίνουμε, οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς ποτέ δεν είναι καλή ιδέα να κρατάς κάποιον κόντρα στη θέλησή του.

Πέρα από το επικοινωνιακό σκέλος ωστόσο, είναι και ζήτημα ουσίας για τον Άρη. Η αποδυνάμωση που θα φέρει ενδεχόμενη φυγή του Μπράμπετς προβληματίζει εντόνως- αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που ο Θοδωρής Καρυπίδης άλλαξε τελευταία στιγμή γνώμη. Χωρίς μάλιστα να έχει εντοπιστεί εν δυνάμει αντικαταστάτης. Ωστόσο υπάρχει και ο ρεαλισμός, τα ψυχρά δεδομένα. Και ακόμα είναι όλα ανοιχτά.

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την έκβαση της υπόθεσης του Μπράμπετς, παίκτη τον οποίο θέλει αρκετά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έχει και έτοιμο Plan b, ενόψει και των κρίσιμων αναμετρήσεων με την Ντνίπρο σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από τώρα. Οι πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για παίκτη από την Ισπανία.