Τα βλέμματα του διεθνούς σνούκερ έχει κεντρίσει ο Ιρανός Χοσεΐν Βαφαέι, που ζητάει από τον επόμενο αντίπαλό του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τον Ρόνι Ο’Σάλιβαν «να παίξει σαν άντρας».

Ο Χοσεΐν Βαφαέι προετοιμάζεται για τη μονομαχία, η οποία θα διεξαχθεί σε τρεις ημέρες, αρχής γενομένης από την Παρασκευή (21/04), στο Crucible Theatre στο Σέφιλντ, αφού απέκλεισε εντυπωσιακά τον Κινέζο φιναλίστ του παγκόσμιου τελικού του 2016, Ντίνγκ Γουνγκχούι, με νίκη 10-6.

Επισημαίνεται, σύμφωνα με το BBC, ότι 28χρονος Χοσεΐν Βαφαέι είναι ο πρώτος Ιρανός παίκτης στην ιστορία του σνούκερ που κέρδισε έναν αγώνα στο πρωτάθλημα, αφού πέρυσι έγινε ο πρώτος από τη χώρα του που έπαιξε στο τουρνουά.

Ο Χοσεΐν Βαφαέι πιστεύει ότι ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν, ο οποίος διεκδικεί τον όγδοο τίτλο του, έδειξε έλλειψη σεβασμού, όταν ο Ιρανός τον κέρδισε με 5-0 στα προκριματικά του German Masters της περασμένης σεζόν.

«Παίξε σαν άντρας», δήλωσε ο Χοσεΐ Βαφαέι αναφερόμενος στον Ρόνι Ο’Σάλιβαν μετά τη νίκη επί του Ντινγκ Γουνγκχούι στον πρώτο γυρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος σνούκερ.

«Μην παίζετε παιχνίδια του μυαλού ή “σπάτε” τις μπάλες και μην με σέβεστε, όταν 70 ή 80 εκατομμύρια άνθρωποι με παρακολουθούν στο Ιράν. Ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν είναι ένας τέτοιος θρύλος, ένας τόσο καλός παίκτης όταν βρίσκεται στο τραπέζι. Είναι τόσο καλός άνθρωπος και όταν κοιμάται;» είπε χαρακτηριστικά ο Χοσεΐ Βαφαέι, ο οποίος έχει ανέβει στην 23η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ακόμα, ο Ιρανός δήλωσε: «Αν θέλουμε αυτό το άθλημα να βελτιωθεί, πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να διδάξουμε στους άλλους να μας σέβονται. Όταν δεν σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, δεν μας σέβεται ούτε ο κόσμος. Οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά να σέβονται τον πατέρα και την οικογένειά τους και όλα θα πάνε καλά».

Ο Χοσεΐν Βαφαέι πιστεύει ότι ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν θα πληρώσει για την έλλειψη σεβασμού όταν παίξουν μεταξύ τους. «Πιστεύω ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο, δεν μπορείς να ξεφύγεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιρανός.

Photo credits: PA