Θα μπορούσε να είναι ερώτηση σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες: Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Ινδονησίας. Βέβαια αν το καλοσκεφτουμε, ο Δημήτρης Κολοβός είναι η σωστή απάντηση από πολλές απόψεις. Με την έννοια πως είναι ένας Έλληνας του εξωτερικού με τα όλα του!

Δεν φοβάται να δοκιμάσει σε νέα περιβάλλοντα, ίσα ίσα το επιζητά. Ακόμα και τα πιο «εξωτικά» Θέλοντας έτσι να διευρύνει τους ορίζοντες του, να πλουτίσει τις εμπειρίες του. Ως άνθρωπος, ως επαγγελματίας. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός έκανε το ντεμπούτο του με την Ντέβα Γιουνάιτεντ.

Στην πρεμιέρα της νέας σεζόν στο πρωτάθλημα Ινδονήσιας, ο Δημήτρης Κολοβός έπαιξε για 90 λεπτά στη νίκη με 1-0 επί της Αρέμα – πήρε μάλιστα κίτρινη κάρτα στο 77’.  Βάζοντας «τσεκ» και σε αυτό το κουτάκι, αγωνίστηκε σε 7η διαφορετική χώρα στην καριέρα του!

Στην Ελλάδα, ο Κολοβός έχει παίξει σε Πανιώνιο, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Παναιτωλικό, στο Βέλγιο στη Μέχελεν (ή Μαλίν), στην Ολλανδία στη Βίλεμ, στην Κύπρο στην Ομόνοια, στη Μολδαβία στη Σέριφ, και στην Τουρκία στην Κοτσαέλισπορ. Και τώρα ήρθε η σειρά της Ινδονησίας και της Ντέβα Γιουνάιτεντ.

Κολοβός όπως Σαμαράς – Πάνω απο όλους ο Τζιόλης

Στο κλαμπ των Ελλήνων ποδοσφαιριστών με 7 διαφορετικές χώρες στην καριέρα τους ανήκει και ο Γιώργος Σαμαράς χωρίς μάλιστα να παίξει ποτέ στην πατρίδα (μας): Ολλανδία (Χέιρενφεϊν), Αγγλία (Μάντσεστερ Σίτι, Γουέστ Μπρομ), Σκωτία (Σέλτικ), Σαουδική Αραβία (Αλ Χιλάλ), ΗΠΑ (Ράγιο Οκλαχόμα Σίτι), Ισπανία (Σαραγόσα), Τουρκία (Σάμσουνσπορ), το δικό του παζλ.

Κολοβός

Πάντως ο απόλυτος Έλλην globetrotter ποδοσφαιριστής είναι ο Αλέξανδρος Τζιόλης, με συνολικά 9 χώρες: Ελλάδα (Πανιώνιος, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ), Γερμανία (Βέρντερ Βρέμης), Ιταλία (Σιένα), Ισπανία (Σανταντέρ), Γαλλία (Μονακό), Κύπρος (ΑΠΟΕΛ), Τουρκία (Καϊσέρισπορ), Σκωτία (Χαρτς), Σαουδική Αραβία (Αλ Φαϊχά).

Κολοβός
ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ ÐÁÃÊÏÓÌÉÏÕ ÊÕÐÅËËÏÕ / ÓÕÍ ÔÕÐÏÕ ÊÁÉ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÍÄÑÙÍ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / EUROKINISSI)