Τρεις μήνες μετά τα γεγονότα της Αυστραλίας που δίχασαν τον πλανήτη και τον έκαναν πρώτο θέμα σε κάθε μέσο, ο Novak Djokovic θέλει να τα αφήσει όλα πίσω του και να πάει στην επόμενη πίστα. Αυτή περιλαμβάνει την ισοφάριση του Rafa Nadal στα Grand Slams, αφού ο Ισπανός είναι στα 21 μετά την κατάκτηση του Australian Open. Και θα έχει αυτή την ευκαιρία και στο Wimbledon και στο Roland Garros, όπου θα μπορέσει να αγωνιστεί κανονικά, παρότι παραμένει ανεμβολίαστος.

«Η προϋπόθεση που έχει θέσει η κυβέρνηση μας για την είσοδο κάποιου στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν περιλαμβάνει υποχρεωτικό εμβολιασμό. Γι αυτό, παρόλο που ενθαρρύνουμε τον εμβολιασμό, δεν είναι μια συνθήκη εισόδου στη χώρα», δήλωσε η Sally Bolton, επικεφαλής της διοργανώτριας αρχής All England Lawn Tennis Club.

Έτσι, ο Novak Djokovic θα μπορέσει να βρεθεί στην Αγγλία, αφού πρώτα έχει παίξει στο Παρίσι και το Roland Garros που ξεκινάει στα τέλη Μαΐου. Στις 27 Ιουνίου αρχίζει το Wimbledon και στόχος είναι να φτάσει στον τελικό της 10ης Ιουλίου για να κατακτήσει το τρόπαιο. Και η φετινή διαδρομή ίσως είναι πιο εύκολη, μιας και έχουν αποκλειστεί οι Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές, άρα αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει Medvedev, ενώ κανείς δεν ξέρει πόσο αντέχουν τα πόδια του Nadal.

Ο Medvedev είναι άλλωστε και το Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη αυτή τη στιγμή, έχοντας πάρει την πρωτιά από τον Σέρβο που προσφάτως ηττήθηκε στον τελικό του Serbian Open στο Βελιγράδι, από τον Andrey Rublev, που αν και Ρώσος, είχε κανονικά δικαίωμα συμμετοχής. Οι Σέρβοι άλλωστε είναι κατά βάση φιλορώσοι σε αυτόν τον πόλεμο.

Μετά τα όσα συνέβησαν στην Αυστραλία είχε κυκλοφορήσει φήμη πως ο Novak Djokovic θα εμβολιαστεί, όμως τελικά δεν ίσχυσε. Ο ίδιος φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι προτιμά να χάσει τρόπαια, παρά να κάνει το εμβόλιο. Επιπρόσθετα, έχει αγοράσει μετοχές σε εταιρεία που αναζητά θεραπεία για τον κορωνοϊό εκτός εμβολίου.

* Με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Novak Djokovic: Άκυρη η συμμετοχή του στο Indian Wells και Miami Open – Η αντίδρασή του

Novak Djokovic: «Γκρεμίστηκε» από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης μετά την ήττα του στο Ντουμπάι

Αμετανόητος ο Novak Djokovic: Προτιμά να μην ξαναπάρει τίτλο, παρά να εμβολιαστεί