Ένα βήμα πριν γράψει ιστορία στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι η Ελένη Τσινέκε, αφού επελέγη στο Νο20 του WNBA draft από τις Ουάσινγκτον Μίστικς.

Η 23χρονη αθλήτρια από την Θεσσαλονίκη, είναι εδώ και χρόνια μέλος της Εθνικών ομάδων της Ελλάδας, ενώ το 2018 κλήθηκε και στην ομάδα των Γυναικών με την οποία το 2021 συμμετείχε στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ.

Η διεθνής αθλήτρια αποφοίτησε από το South Florida έχοντας στην τελευταία της σεζόν 17,9 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 3,1 ασίστ κατά μέσο όρο σε 33 εμφανίσεις και όπως φαίνεται θα γίνει η πέμπτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στο WNBA μετά τις Αναστασία Κωστάκη, Εβίνα Μάλτση, Ζωή Δημητράκου και Τζάκι Γέμελος. Μαζί με την δίδυμη αδελφή της, την Κατερίνα, παίζουν μπάσκετ σε κορυφαίο επίπεδο. Γεννημένεςτο 1999, από Νιγηριανό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στον Εύοσμο, από τις ακαδημίες του οποίου ξεκίνησε η πρώτη επαφή τους με το σπορ.

Το 2013 μάλιστα, έπαιξε στον Άρη Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία αγωνίστηκε στη Νίκη Λευκάδας. Το 2016 μαζί με την αδελφή της, την Κατερίνα, έπαιζαν μαζί στον Άρη και τον ανέβασαν στην Α1. Η Τσινέκε αποφοίτησε από το Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης. Το 2019 ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει ψυχολογία στο πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και παράλληλα να παίζει μπάσκετ στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τους Σάουθ Φλόριντα Μπουλς.

Η ίδια δηλώνει μεγάλη φαν του Γιάννη και θα ήθελε φυσικά να ακολουθήσει την πορεία του.

«Όταν μας ονόμασαν “θηλυκές Αντετοκούνμπο” ήταν όμορφο, ακούγεται τόσο όμορφο. Αλλά το αδερφές Τσινέκε είναι καλύτερο, το προτιμώ. Μην παρεξηγηθώ, όσα έχουν καταφέρει τα αδέρφια Αντετοκούνμπο είναι εξωπραγματικά, μας τιμάει ιδιαίτερα. Εχουμε κοινά μαζί τους, είμαστε Έλληνες με καταγωγή από τη Νιγηρία, αλλά προτιμώ το αδερφές Τσινέκε» είχε πει σε συνέντευξη της στο gazzetta.

Η αδελφή της, αγωνίζεται επίσης στο κολέγιο.