Έλληνας έγινε ο Τόμας Γουόκαπ, αφού υπέγραψε το αίτημά του η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ πλησιάζει και η σειρά του Ναζ Μήτρου Λονγκ, που βρίσκεται πολύ κοντά στην έκδοση ελληνικού διαβατηρίου.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού είχε ζητήσει εδώ και αρκετό καιρό να λάβει την ελληνική υπηκοότητα, με την ΕΟΚ να εισηγείται θετικά και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου να υπογράφει το αίτημα του παίκτη. Το κέρδος ως εκ τούτου είναι διπλό αφού οδηγεί στην χρησιμοποίησή του στην Εθνική, ενώ φυσικά κερδισμένος είναι ο Ολυμπιακός που θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί ως Ελληνα.

Στην τελική ευθεία έχει μπει και η διαδικασία για την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου του Μήτρου Λονγκ από την άλλη, ο οποίος αγωνίζεται στην Αρμάνι Μιλάνο και έχει Ελληνίδα μητέρα.

Με τα νέα δεδομένα, οι επιλογές διαθέσιμων νατουραλιζέ παικτών για την Εθνική Ελλάδας αυξάνουν, αφού εκτός από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, προστείθενται άμεσα οι Τόμας Γουόκαπ και Ναζ Μήτρου Λονγκ. Πάντως, μόνο ο ένας εξ’αυτών θα μπορεί να αγωνίζεται κάθε φορά. Εκτός κι αν ο Τάιλερ Ντόρσεϊ καταφέρει και εξασφαλίσει διαφορετικό διαβατήριο – έχει τη δυνατότητα – από την ελληνική κυβέρνηση, που τον βγάζει από την κατηγορία των νατουραλιζέ και αποκτήσει δικαίωμα να παίζει στην Εθνική κανονικά ως Έλληνας. Κι αυτό διότι απέκτησε διαβατήριο πριν από τα 19 του χρόνια και μπορεί να υπάρξει αυτή η αναβάθμιση.