Κάπως το έχουμε ξεχάσει με τα τόσα σπουδαία και τρανά που ακολούθησαν, αλλά η Αργεντινή ξεκίνησε το Μουντιάλ του Κατάρ με μια ταπεινωτική, λέγαμε τότε, ήττα. Από τη Σαουδική Αραβία, 2-1. Η «αλμπισελέστε» έσβησε μετέπειτα εμφατικά αυτή την ανορθογραφία φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου. Για την Εθνική ομάδα της αραβικής χώρας όμως, αυτό ήταν το μέγα highlight, ο ιστορικός άθλος. Και έφερε την υπογραφή του Ερβέ Ρενάρ.

Λίγους μήνες μετά πάντως, το συναίσθημα δεν ήταν το ίδιο. Ή για να το θέσουμε πιο σωστά, ο κύκλος έκλεισε. Μετά την ήττα με 2-1 σε φιλικό απέναντι στη Βολιβία, ο Γάλλος κόουτς παραιτήθηκε νιώθοντας πως δεν έχει κάτι παραπάνω να προσφέρει.

Στην πραγματικότητα, ήθελε κάτι διαφορετικό. Κι εδώ έρχεται το μάλλον απρόσμενο: Αυτό το «κάτι» είναι η Εθνική ομάδα γυναικών της Γαλλίας, η οποία θα συμμετάσχει στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Ο Ρενάρ (θα) είναι ο νέος προπονητής της.

Το ήθελε πολύ ο Ρενάρ και το οικονομικό πήγε εντελώς σε δεύτερη μοίρα

Προφανώς και το γυναικείο ποδόσφαιρο ολοένα «μεγαλώνει», αλλά δεν παύει να αποτελεί μια επιλογή-έκπληξη από πλευράς Ρενάρ. Μετά το Μουντιάλ το όνομά του είχε συνδεθεί με hype δουλειές, περίμενε κανείς πως θα εξαργύρωνε την επιτυχία του με κάτι «δυνατό».

Αυτός όμως το ένιωσε αλλιώς. Τόσο ώστε κάνει και μεγάλη οικονομική θυσία. Πλήρωσε ο ίδιος ρήτρα για να σπάσει το συμβόλαιο του με τους Σαουδάραβες, οι οποίοι επίσης του έδιναν 300.000 ευρώ το μήνα. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσα θα παίρνει τώρα, απλά να πούμε πως η προκάτοχός του στις «τρικολόρ» Κορίν Ντιάκρ, έπαιρνε «μόλις» 40 χιλ. ευρώ…    

Μία ή άλλη, ένα είναι σίγουρο. Γυναικείο ή ανδρικό ποδόσφαιρο, μικρή σημασία έχει. Αυτό που μετράει είναι πως ο Ρενάρ θα είναι ξανά στο 100%. Σε θέση μάχης φορώντας τη… στολή του. Το περίφημο άσπρο πουκάμισο. Σαν άλλος… σερ Τζέιμι Λάνιστερ, αφού όντως υπάρχει ομοιότητα του 54χρονου Γάλλου με τον ηθοποιό (Nikolaj Coster-Waldau) που υποδύθηκε το συγκεκριμένο χαρακτήρα στο Game of Thrones.