«Σήμερα έτρεξα για όσους χάθηκαν στα Τέμπη». Βαθιά συγκινητικό, βαθιά ανθρώπινο. Και αληθινό. Για την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου η σημερινή (3/3) κούρσα, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου της Κωνσταντινούπολης, δεν ήταν σαν τις άλλες, δεν θα μπορούσε (να είναι). Έτρεξε με τη ψυχή της, έτρεξε μέσα από τη ψυχή της. Ο δικός της φόρος τιμής στους νεκρούς της τραγωδίας που συγκλονίζει τη χώρα μας.

Με χρόνο 7.26, επίδοση που αποτελεί και ατομικό ρεκόρ της, πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό των 60 μέτρων. Πριν αρχίσει να τρέχει κι ενώ η κάμερα έκανε κοντινό στις αθλήτριες, ακούμπησε το σήμα του πένθους, το οποίο φορούν όλοι οι Έλληνες αθλητές λόγω της τραγωδίας των Τεμπών. Και εν συνεχεία έδειξε ψηλά, προς τον ουρανό, στέλνοντας ένα φιλί.

«Είμαι πολύ στενοχωρημένη από αυτό που έγινε στην Ελλάδα. Σήμερα έτρεξα για όλους αυτούς, ελπίζω να μη ξαναγίνει ποτέ κάτι παρόμοιο», δήλωσε μετά η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Είχε κάνει αυτό που μπορούσε, ο δικός της τρόπος να πει αντίο σε όσους έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη, το δικό της μήνυμα συμπαράστασης προς τις οικογένειες που θρηνούν.