Το ευρωπαϊκό μπάσκετ φαίνεται πως αλλάζει προφίλ σε επίπεδο διοργανώσεων, αφού όπως αναφέρει δημοσίευμα στο Ισραήλ, βρίσκονται σε κλίμα συνεργασίας η Euroleague με την FIBA.

Αφορμή, η επικείμενη ένωση του Eurocup και του Basketball Champions League.

Σύμφωνα με τη «Walla», οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στη Βαρκελώνη μέσα στην eβδομάδα και βρήκαν κοινή φόρμουλα ώστε να ενωθούν Eurocup και Basketball Champions League, ώστε στο εξής να αποτελούν κοινή διοργάνωση.

Η νέα Λίγκα μάλιστα, πρόκειται να έχει από 18 ως 20 ομάδες, σε ένα βήμα που αφενός, μπορεί να είναι καθοριστικό για τη χρυσή τομή ανάμεσα στις διοργανώτριες αρχές, δεδομένης της αιώνιας κόντρας τους, αφετέρου θα είναι ένας τρόπος η θέση που έχει μια ομάδα στο πρωτάθλημα, να της ανοίξει τον δρόμο για κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις μακριά από συζητήσεις για εγγυημένα συμβόλαια.

«Δεν είναι αδύνατο οι δύο διοργανώσεις να ενωθούν σε ένα ενιαίο πρωτάθλημα. Είναι πιθανό ότι αυτό δεν θα συμβεί την επόμενη σεζόν, αλλά το σχέδιο είναι να φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση μέσα σε δύο χρόνια», τόνισαν πηγές μετά τη συνάντηση.