Ντέρμπι αιωνίων. Όποια κι αν είναι η περίσταση, όπως και να ‘ναι οι δύο ομάδες, το παιχνίδι αυτό είναι πάντα γκράντε. Ουσία είναι βέβαια πως το σημερινό Ολυμπιακός Vs Παναθηναϊκός την Euroleague στο ΣΕΦ δεν θα μπορούσε να έχει πιο διαφορετικά «θέλω».

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να εδραιώσουν τη θέση τους ως πρωτοπόροι της βαθμολογίας (22-9 το ρεκόρ τους) μετά και την εξασφάλιση του πλεονεκτήματος έδρας για τα πλέι οφ. Την ίδια στιγμή, οι «πράσινοι» είναι στην 16η θέση (11-20 το ρεκόρ τους) και αυτό που κυνηγούν είναι να βάλουν τέλος στο σερί των Πειραιωτών εις βάρος τους (12-0 σε όλες τις διοργανώσεις). Σε επίπεδο Euroleague, ο Ολυμπιακός έχει αναδειχτεί νικητής τις 15 φορές, ενώ ο Παναθηναϊκός επτά, στα 22 ευρωπαϊκά ντέρμπι «αιωνίων» που έχουν προηγηθεί.

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, αφού ο Φαλ ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες, όμως είναι σχεδόν απίθανο να δώσει το «παρών» ο Κάνααν που επιστρέφει από τις ΗΠΑ μετά την άδεια για τη γέννηση του παιδιού του. Ο Χρήστος Σερέλης στερείται τους τραυματίες Νέιτ Γουόλτερς και Ματέους Πονίτκα, αλλά και τον άρρωστο Παναγιώτη Καλαϊτζάκη. Αντίθετα, ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Αγραβάνης και είναι στη διάθεση του προπονητή του.

Το πρόγραμμα της ημέρας (31/03)

Μπάγερν Μόνάχου-Μονακό (20:00 Novasports6HD) 

Ζαλγκίρις Κάουνας-Βαλένθια (20:00 Novasports4HD)

Παρτιζάν-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30 Novasports5HD)

Μπασκόνια-Φενέρμπαχτσε (21:30 NovasportsStart)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (21:30 Novasports Prime)

Βιλερμπάν-Ερυθρός Αστέρας (22:00 Novasports4HD)