Το ότι τον θέλει η Παρί Σεν Ζερμέν για τον πάγκο της δείχνει πως η μπογιά του ακόμα δεν έχει περάσει. Το ότι έχει κάνει τη Ρόμα να ξεπερνάει το εγγενές κόμπλεξ της, είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα που κακώς δεν αναγνωρίζεται ευρύτερα, περισσότερο. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, δεν ‘πα να λένε ό,τι θέλουν οι haters, είναι σταθερά στους τοπ προπονητές εκεί έξω.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Ρόμα παίζει ευρωπαϊκό τελικό. Πέρυσι κατέκτησε το Conference League, τώρα φιλοδοξεί να κάνει δικό της το Europa League (που δίνει και εισιτήριο στο επόμενο Champions League). Κοινή συνισταμένη ο Πορτογάλος κόουτς. Ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το 6ο ευρωπαϊκό τρόπαιο της καριέρας του.

O σκοπός του Μουρίνιο αγιάζει τα μέσα

Ναι, υπέφεραν οι «τζαλορόσι» στη Γερμανία για να υπερασπιστούν το 1-0 που είχαν ως προίκα από το πρώτο ματς, στο γήπεδό τους. Αλλά δεν υπάρχει λύτρωση χωρίς πόνο. Κι έπειτα, αυτός είναι ο σπέσιαλ τρόπος του Special One. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Δείτε τη στατιστική του αγώνα. Πιο… Μουρίνιο δεν γίνεται! Η Λεβερκούζεν είχε 23 τελικές, η Ρόμα 1. Τα XGoals επίσης, ήταν 1,01 vs 0,03.  

Μουρίνιο

Δείτε επίσης πώς αντέδρασε μετά το σφύριγμα της λήξης. Πόσο πολλά σημαίνει γι’αυτόν αυτή η back to back ευρωπαϊκή επιτυχία. Με μια ομάδα που, επαναλαμβάνουμε, έχει χρόνια και χρόνια ιστορικό ματαιώσεων, αποτελούσε μια διαχρονική underachiever. Ένας serial winner κόουτς όμως, καταφέρνει και νικάει ως και (σε) αυτό.

Μουρίνιο ή Σεβίλλη; Μόνο ένα σερί μπορεί να συνεχιστεί

Το θέμα πάντως είναι πως για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου στις 31 Μαϊου θα πρέπει να βάλει κάτω την πιο Europa League ομάδα εκεί έξω. Δεν είμαστε σίγουροι αν αντιλαμβανόμαστε στο 100% το πόσο απίθανο είναι αυτό που έχει κάνει η Σεβίλλη. Με 6 κατακτήσεις από το 2006 κι έπειτα. Πρωταθλήματα και Κύπελλα στην Ισπανια έχει λιγότερα (1+4 αντίστοιχα…).

Η Γιουβέντους ήταν το τελευταίο χρονικά θύμα της ισπανικής ομάδας στο… Sevilla League, όπως θα πρέπει να το λέμε πια. Και κάτι ακόμη: Οι Ανδαλουσιανοί έχουν 6/6 σε τελικούς Europa (ή Κυπέλλου UEFA). Ο Ζοσέ επίσης, 5/5 σε ευρωπαϊκούς τελικούς. Ποιο σερί θα αντέξει, ποιο σερί θα σπάσει;