Πρώτα πρέπει να κάμψει την αντίσταση της Γκενκ. Κάτι ούτε απλό ούτε δεδομένο. Η βελγική είναι μια πολύ καλή ομάδα, στις καθυστερήσεις έχασε το περσινό πρωτάθλημα σε ένα φινάλε-θρίλερ (από την Αντβέρπ που έλαχε σήμερα στην ΑΕΚ). Αλλά αν ο Ολυμπιακός τα καταφέρει, τότε ο δρόμος για τους ομίλους του Europa League είναι ορθάνοιχτος…

Η Τσουκαρίτσκι, που του έφερε ο δρόμος ως πιθανή αντίπαλο (είπαμε, πρέπει πρώτα να περάσει την Γκενκ) δεν τρομάζει, σε καμία περίπτωση. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα η σερβική ομάδα και εννοείται θα ‘ταν μέγα σφάλμα να υποτιμηθεί, αλλά ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν θα έχει πρόβλημα σε αυτό το αντάμωμα για τα πλέι οφ του Europa League. Να σημειώσουμε πως το πρώτο ματς θα γίνει στις 24 Αυγούστου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και η ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα, στο Βελιγράδι.

Όσον αφορά στην ΑΕΚ, στόχος της είναι βεβαίως να αποκλείσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και μετά να τα παίξει όλα για όλα με την Αντβέρπ για την είσοδο στους ομίλους του Champions League. Αν παρ’ ελπίδα η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα δεν τα καταφέρει με τους Κροάτες, τότε θα πρέπει να υποτάξει μια εκ των Κοπεγχάγη (Δανία) ή Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) για να παίξει στην group stage του Europa League (με πρώτο ματς στην Opap Arena). Απαιτητικό αντάμωμα μια ή άλλη, όμως ελπίζουμε να μην χρειαστεί να την απασχολήσει καν.

Europa League