Η Ευαγγελία Πλατανιώτη «σαρώνει» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Βουδαπέστη, αφού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και στον τελικό του ελεύθερου σόλο, μετά το τεχνικό σόλο. Η 27χρονη επέλεξε το «Show must go on» για το πρόγραμμά της και εντυπωσίασε, καθώς και απέσπασε 91.7667 βαθμούς.

Η Πλατανιώτη έχει χαρίσει τα δύο πρώτα μετάλλια στην Ελλάδα στην καλλιτεχνική κολύμβηση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το χρυσό κατέκτησε η Γιαπωνέζα, Γιουκίκο Ινούι, με 95.3667 βαθμούς και η Ουκρανή, Μάρτα Φιεντίνα, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, με 93.8000.

«Το αδύνατο είναι δυνατό. Στόχος μου, όταν ξεκίνησε η σεζόν, ήταν να κατακτήσω μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έγινε δυο φορές στην ίδια διοργάνωση και είναι κάτι ανεπανάληπτο», είπε η Πλατανιώτη, αναφερόμενη στην διπλή επιτυχία της.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Έδωσα και την ψυχή μου για να τα καταφέρω. Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη διότι εκτός από την κατάκτηση του μεταλλίου, ξέρω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και ικανοποίησα τις προπονήτριές μου», συμπλήρωσε.

Η Πλατανιώτη και στο παρελθόν έχει προσφέρει στιγμές συγκίνησης στους Έλληνες. Έχει συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο του 2016 ως ζευγάρι με την Ευαγγελία Παπάζογλου, με την οποία τερμάτισε στην 10η θέση.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τι μπορεί να είπε στον πατέρα του πριν διακόψει την προπόνηση

Diego Maradona: Η ιατρική του ομάδα δικάζεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Qatar: «Κομμένα» τα one night stand στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου αλλιώς φυλάκιση για έως και 7 έτη