Γυρίζουμε τον χρόνο στο περσινό καλοκαίρι. Ο Cristiano Ronaldo έχει αποφασίσει να φύγει από τη Γιουβέντους, φαίνεται να συζητάει με τη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι, όμως τελικά συμφωνεί με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία δίνει στη Γηραιά Κυρία 15 εκατομμύρια ευρώ και αγοράζει τον Πορτογάλο σε μια επιστροφή που στο Νησί αντιμετωπίζεται με απίστευτο ενθουσιασμό και με παλιούς παίκτες της Μάντσεστερ να αναταλλάζουν μηνύματα ανείπωτης χαράς για την επάνοδο του CR7.

Φέτος το καλοκαίρι το σκηνικό είναι στο εντελώς αντίθετο άκρο. Ο Cristiano Ronaldo προκαλεί πρόβλημα με τη στάση του, είναι ξεκάθαρο πως η απουσία της Γιουνάιτεντ από το Τσάμπιονς Λιγκ τον πληγώνει γιατί δεν θέλει να δει τον Messi να τον πλησιάζει, έχοντας και σίγουρα έναν χρόνο παραπάνω μπάλας από τον Πορτογάλο, και θέλει να αυξήσει κι άλλο το legacy του και να διεκδικήσει μια ακόμα φορά την ελπίδα για τη διάκριση. Θέλει ακόμα ένα κύπελλο με μεγάλα αυτιά στη συλλογή του και βλέπει πως στη Γιουνάιτεντ αυτό δεν παίζει.

Το θέμα είναι το εξής όμως: ο 37χρονος Πορτογάλος δεν προτίθεται να ρίξει ιδιαίτερα το κασέ του, γιατί αυτό θα σημάνει πως αποδέχεται τα ποδοσφαιρικά του γηρατειά. Και σε ένα ποδοσφαιρικό στερέωμα όπου ο Zlatan Ibrahimovic βρίσκει στα 41 του συμβόλαιο 10 εκατομμυρίων, το να μην είναι επιθυμητός ο Cristiano Ronaldo στα 37 του με κάτι παραπάνω απ΄αυτό, είναι χτύπημα για τον εγωισμό του.

Όταν είχε πάει πέρσι στο Μάντσεστερ ο Cristiano και λίγο μετά ο Messi πήγαινε στο Παρίσι, μετά τα πρώτα τους παιχνίδια στο νέο τους περιβάλλον, είχαμε γράψει πως το στοιχείο όπου ο Πορτογάλος υπερέχει παρασάγγας του Αργεντινού, είναι τα κότσια και το mentality. Ο Cristiano έμπαινε στο πρώτο ματς και έβαζε δύο γκολ, ο Messi πέρασε ένα δίμηνο μέχρι να σκοράρει και έμοιαζε χαμένος στο γήπεδο.

Φέτος, οι όροι είναι διαφορετικοί. Όχι αντεστραμμένοι, αλλά διαφορετικοί. Ο Cristiano Ronaldo μοιάζει ανεπιθύμητος, το κλίμα στη Γιουνάιτεντ είναι ούτως ή άλλως κάκιστο, ενώ ο Messi κάνει πίσω για να μην προκληθεί περισσότερη ένταση στην Παρί, που έχει να ασχοληθεί με τα δύο κακομαθημένα, τον Neymar και τον κορυφαίο κακομαθημένο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, τον Mbappe.

Κι αν ο Messi θα έχει πάντα μια Μπαρτσελόνα να τον περιμένει για την αποστρατεία του, ο Cristiano Ronaldo δεν έχει αφήσει και πολλές γέφυρες. Στη Ρεάλ όπου κουμάντο κάνει ο Benzema δεν θα γυρίσει, στη Γιουβέντους επίσης με τίποτα, άρα η μόνη επιλογή στην Ευρώπη είναι η επιστροφή στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να παίξει δύο σεζόν και μετά να βάλει τέλος στην τεράστια καριέρα του. Ή να πάει για 2 χρονιές στην Αμερική, να τσεπώσει 50-60 εκατομμύρια και μετά να έρθει για μια τελευταία σεζόν στην Ευρώπη, στην Πορτογαλία.

Σε κάθε περίπτωση, το τέλος του από το υψηλότερο ποδοσφαιρικό επίπεδο μοιάζει να του χτυπάει την πόρτα πιο έντονα κι από δικαστικό κλητήρα, οι μέρες του στο Τσάμπιονς Λιγκ φαίνεται να έχουν περάσει στο παρελθόν και αν δε γίνει η έκπληξη, να αποδεχτεί δηλαδή πως θα είναι 3η ή 4η επιλογή για την επίθεση μιας ομάδας και με μισθό κάτω από 5 εκατομμύρια, τότε δεν διαφαίνεται κάτι άλλο για τον CR7.

Εκτός κι αν στο Παρίσι έχουν πάρει απόφαση να βάλουν μια ακόμα βόμβα στα αποδυτήρια και να γίνει μια τράμπα Icardi-Cristiano, που θα κάνει την Παρί την πιο επιτυχημένη ομάδα εμπορικά, αφού θα έχει πετύχει το όνειρο της συνύπαρξης των δύο GOAT της τελευταίας 15ετίας στην ίδια ομάδα, έχοντας ταυτόχρονα και τους Neymar-Mbappe και Sergio Ramos.

Στο πρώτο πέναλτι που θα κερδηθεί όμως, θα παίξουν όλοι τους καρπαζιές..!

* Φωτογραφία: Instagram/Cristiano Ronaldo

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Cristiano Ronaldo: Ο λόγος που έκανε botox στα γεννητικά του όργανα

Και γιατί να μην είναι ο Αντετοκούνμπο «μεγαλύτερος από τον Γκάλη»;

Μίλτος Τεντόγλου, ένα παγκόσμιο φαινόμενο έτοιμο να διαλύσει τα κοντέρ