Δύσκολη νίκη για τα «ελάφια» τα ξημερώματα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς η ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ επικράτησε των Γουίζαρντς με 117-111, ξεπερνώντας άμεσα την ήττα από τη Φιλαδέλφεια.

Πλέον, το Μιλγουόκι έφθασε τις 17 νίκες στα 18 πιο πρόσφατα παιχνίδια του, με τον Γιάννη να ηγείται της επικράτησης έχοντας στην Ουάσινγκτον 23 πόντους με 6/12 δίποντα, 11/15 βολές, 10 ριμπάουντ, 13 ασίστ και 3 κοψίματα σε ένα βράδυ μάλιστα που ο Κρις Μίντλετον δεν αγωνίστηκε καθόλου λόγω ενοχλήσεων.

Το triple double πάντως του Giannis ενδέχεται να ακυρωθεί από το NBA, εξαιτίας της κίνησής του στην τελευταία φάση του ματς. Προκειμένου να «κλειδώσει» λοιπόν το συγκεκριμένο στατιστικό, πέταξε την μπάλα ίσα-ίσα στο ταμπλό για να χρεωθεί με προσπάθεια για σουτ, αστόχησε και πηρε το επιθετικό ριμπάουντ ακριβώς με την λήξη του αγώνα, φτάνοντας τα 10.

Μετά την ολοκήρωση του αγώνα εντούτοις, ο Έλληνας σούπερ σταρ παραδέχθηκε πως κινήθηκε πονηρά. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το τι σκεφτόταν στην τελευταία φάση και αν ήξερε ότι απείχε ένα ριμπάουντ από το triple double δήλωσε: «Στην τελευταία φάση σκεφτόμουν να σκοράρω, αλλά νιώθω ότι σε μία τέτοια κατάσταση είναι καλύτερο να κρατήσεις την μπάλα. Αλλά, ναι, απλώς πήγα να παίξω έξυπνα το παιχνίδι και κατά κάποιο τρόπο έκλεψα το triple-double στο τέλος».

Δείτε τη χαρακτηριστική φάση από την Ουάσινγκτον: