Το να είσαι φωτογράφος σε αθλητικά events, είναι ως επί το πλείστον μια ρουτινιάρικη δουλειά, γιατί πρέπει να κάνεις πολλές λήψεις κάθε δευτερόλεπτο. Μέσα σε αυτό το χάος όμως, μπορεί να σου κάτσει η φωτογραφία εκείνη που θα μνημονεύεται από όλους και θα «ταξιδέψει» σε όλον τον πλανήτη. Χωρίς να έχεις χρόνο να στηθείς, χωρίς να καταλάβεις τι τραβάς εκείνη τη στιγμή, απλά πατάς το κουμπί, κάνεις τα απανωτά κλικ και μετά κοιτάς την κάμερα και βλέπεις το θαύμα.

Κάτι τέτοιο έπαθε και ο Ζερόμ Μπρουιγέ, φωτογράφος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που βρέθηκε σε μια θάλασσα στα 16.000 χιλιόμετρα από το Παρίσι, στην Ταϊτή, για να καταγράψει το αγώνισμα του σέρφινγκ. Στην περιοχή Τεαχούπο, ο σέρφερ Γκαμπριέλ Μεδίνα έδινε το δικό του σόου και για το μεγάλο φινάλε, με κάποιον μαγικό τρόπο, έμεινε στον αέρα, η σανίδα του αιωρήθηκε κι αυτή δίπλα του, και πανηγύρισε σαν να περπατάει στο κενό, πάνω από τη θάλασσα. Στο βάθος πίσω του, μεγάλα σύννεφα έφτιαχναν κάτι σαν σκαλοπάτι και με μια άλλη ματιά έμοιαζε να στέκεται πάνω στο νέφος.

«Οι συνθήκες ήταν τέλειες, τα κύματα ήταν πιο ψηλά από αυτό που περιμέναμε. Ο Μεδίνα ήταν στο πίσω μέρος του κύματος και δεν μπορούσα να δω που είναι και τότε, εμφανίζεται να αιωρείται και έκανα 4 λήψεις και η μία από αυτές είναι αυτή η φωτογραφία. Δεν ήταν δύσκολο να κάνω τη λήψη, ήταν ότι περίμενα για τη στιγμή που ο Γκάμπριελ θα πεταχτεί από το κύμα», είπε ο Μπρουιγέ.

Μια φωτογραφία για τους αιώνες

Ο Γάλλος φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, κατάλαβε από την πρώτη στιγμή ότι τα κύματα θα προσφέρουν φανταστικές εικόνες και με την εμπειρία του βρήκε εκείνη τη μία φωτογραφία, εκείνο το ένα frame που αιχμαλώτισε την ανόθευτη μαγεία.

Ήξερε επίσης πως ο Μεδίνα αρέσκεται σε τέτοια ακροβατικά και πως πάντα επιφυλάσσει κάτι εντυπωσιακό στο κοινό των αγώνων του.

Το σέρφινγκ ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021 και γίνεται στην άλλη πλευρά του ωκεανού, σε νησί που ανήκει διοικητικά στη Γαλλία (η Ταϊτή ανήκει στη Γαλλική Πολυνησία), καθότι είναι καλύτερο το θαλάσσιο τερέν για το αγώνισμα. Και στην 2η κιόλας φορά, είχαμε μια φωτογραφία που θα αφήσει εποχή!

Κι ο Μπρουιγέ, που έχει πολλές εντυπωσιακές λήψεις από το σέρφινγκ, θα έχει να λέει για αυτή τη λήψη μια ωραία ιστορία.