Ανακοινώθηκαν οι κορυφαίες πεντάδες των Ευρωπαίων παικτών στην ιστορία του ΝΒΑ, και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν μπορούσε να λείπει από την λίστα με τους καλύτερους όλων των εποχών. Βρέθηκε στην κορυφαία πεντάδα ανάμεσα στους Tony Parker, Luka Doncic, Dirk Nowitzki και Pau Gasol. Στην δεύτερη ομάδα φιγουράρουν οι Drazen Petrovic, Peja Stojakovic, Toni Kukoc, Arvydas Sabonis και Nikola Jokic.

Τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της 75ης επετείου του NBA, το πρωτάθλημα ξεκίνησε το “NBA 75 Euro Vote”. Μέρος της εκστρατείας ήταν να βρεθούν οι 10 καλύτεροι Ευρωπαίοι παίκτες όλων των εποχών. Οι ευρωπαϊκές ομάδες του All-NBA είναι αποτέλεσμα τόσο των οπαδών στην Ευρώπη και μιας κριτικής επιτροπής από 40 ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και διασημότητες. Η ψήφος των οπαδών αντιπροσώπευε το 50% των τελικών αποτελεσμάτων και το υπόλοιπο 50% ανατέθηκε στην κριτική επιτροπή.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του το NBA αναφέρει πως «Η Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (NBA) ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα της κατηγορίας ψηφοφορίας όλων των εποχών για την ευρωπαϊκή ομάδα του NBA ως μέρος της εκστρατείας NBA 75 Euro Votethe που σχεδιάστηκε για τον εορτασμό της 75ης επετείου του NBA με τους Ευρωπαίους οπαδούς τιμώντας τη συμβολή των Ευρωπαίων παικτών για την 75η επέτειο του πρωταθλήματος.

Η πρώτη ομάδα του ΝΒΑ όλων των εποχών αποτελείται από τον δύο φορές MVP του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο (Μιλγουόκι Μπακς, Ελλάδα), τον τρεις φορές All-Star του ΝΒΑ Luka Doncic, (Ντάλας Μάβερικς, Σλοβενία), τον δύο φορές πρωταθλητή ΝΒΑ Pau Gasol (Ισπανία), τον πρωταθλητή του NBA και MVP Dirk Nowitzki (Γερμανία) και τον τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ Tony Parker (Γαλλία).

Είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο κορυφαίος Ευρωπαίος παίκτης;

Η δεύτερη ομάδα του ΝΒΑ όλων των εποχών αποτελείται από τον νυν MVP του NBA Nikola Jokić (Denver Nuggets, Σερβία), μέλη του Hall of Fame Toni Kukoć (Κροαζία) και Arvydas Sabonis (Λιθουανία), τον πρωταθλητή του NBA Peja Stojakovic (Σερβία). ) και τον Drazen Petrovic (Κροατία)».

Ο Nowitzki, ο οποίος έπαιξε και τις 21 σεζόν του με τους Ντάλας Μάβερικς, έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Σύμφωνα με τους οπαδούς και τους συμμετέχοντες στο πάνελ, η απόδοση του Αντετοκούνμπο στον 6ο αγώνα των τελικών του NBA, όταν σημείωσε 50 πόντους σφραγίζοντας το πρωτάθλημα για τους Bucks, δεν ήταν η ευρωπαϊκή στιγμή όλων των εποχών. Αντίθετα, οι ψηφοφόροι επέλεξαν τον Nowitzki να οδηγεί τους Μάβερικς στη νίκη του πρωταθλήματος του 2011, «γυρνώντας» ένα σκορ 2-1.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Christiano Ronaldo: Τον έδωσε στεγνά η μητέρα του 14χρονου που του πέταξε το κινητό – «Δεν έχει ζητήσει συγγνώμη»

Τσιτσιπάς: Αθλήτριες τον «κατακεραυνώνουν» μετά τις δηλώσεις του για το γυναικείο τένις – «Είναι αστείος»

Lionel Messi: «Παίζει μπάλα» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων – Υπογράφει συμφωνία 18 εκατομμυρίων ευρώ