Μια φωτογραφία με πολύ νόημα ανέβασε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και μία εξαιρετική ευκαιρία να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους!

Γράφει ο Γιώργος Καραχάλιος

Πώς στεκόμαστε ως (ελληνική) κοινωνία μπρος σε δημόσιες εκδηλώσεις έρωτα ή αγάπης; Είμαστε έτοιμοι να τις (από)δεχτούμε σαν να μην τρέχει τίποτα ή προτιμάμε να εστιάζουμε και προτάσσουμε το κουτσομπολίστικο μέρος της υπόθεσης; Το πώς αντιδρούμε στο Μπισμπίκης-Βανδή, αυτό το μέγα θέμα των ημέρων που καθορίζει τη μιντιακή ατζέντα (ω καιροί, ω ήθη…), μόνο το δεύτερο δείχνει. Με τις όποιες εξαιρέσεις. Που επιβεβαιώνουν αυτό που μάλλον έχει γίνει κανόνας.

Μία ή άλλη, υπάρχει και το χαβαλετζίδικο μέρος της υπόθεσης. Δεν χρειάζεται να διαλέξεις στρατόπεδο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσεγγίσεις περισσότερο σοβαρά από όσο πρέπει ένα τέτοιο θέμα που καθόλου μα καθόλου δεν σε αφορά στην πραγματικότητα. Με άλλα λόγια, παιδιά, πάρτε το στην πλάκα!

O Greek Freak κάνει τη διαφορά και μακριά από τα παρκέ

Ήρθε ο Giannis να μας το υπενθυμίσει. Αυτό το (φοβερό και τρομερό) παιδί έχει τελικά τον τρόπο του σε όλα και για όλα. Κάνει τα ασήμαντα σημαντικά και τα μικρά κάνει μεγάλα, με την καλή έννοια. Ξεχωρίζει ακόμα και όταν κάνει το θεωρητικά μπανάλ.

Ανέβασε, που λέτε, στα social media μια φωτογραφία του στην οποία έχει το χέρι του πάνω στα οπίσθια της συζύγου του και μητέρας των δύο παιδιών του, Μαράια. «Mine (δικιά μου)» έγραψε, λακωνικά αλλά απολύτως επεξηγηματικά. Στο Twitter πολύ απόλαυσαν το σχόλιο του σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς, τον ανάλαφρο τρόπο που προσέγγισε το ζήτημα. Και αναλόγως κινήθηκαν οι αντιδράσεις, από ξένους κυρίως και Έλληνες. Ούτε… μεσανατολικό το έκαναν, ούτε τίποτα. Κι αυτό ήταν το σωστό.

Ο Αντετοκούνμπο δεν τα άκουσε, αλλά το αντίθετο δεν θα μας έκανε εντύπωση (δυστυχώς)

Αν και δεν θα μας έκανε εντύπωση αν διαβάζαμε και καμία άποψη του στιλ πως ο Greek Freak υποτιμάει ή δεν σέβεται τη γυναίκα του με αυτόν τον τρόπο. Πολλά έχουμε δει και πολλά έχουμε ακούσει. Από ανθρώπους που χώνουν τη μύτη τους στις ζωές τρίτων, λες και ξέρουν ακριβώς τι γίνεται στα σπίτια των άλλων ή είναι δικιά τους δουλειά. Εκφράζοντας, παράλληλα, απόψεις με βεβαιότητες… αλάθητου Πάπα.

Ουσία είναι πως αυτή είναι μια ωραία δήλωση αγάπης από πλευράς του Έλληνα μπασκετμπολίστα. Δεν εννοεί πως είναι ιδιοκτησία του η σύζυγος, μην τρελαθούμε. Ο Αντετοκούνμπο λέει με έμμεσο αλλά ξεκάθαρο τρόπο πόσο πολύ την αγαπάει και πως το ερωτικό κομμάτι ουδόλως έχει ατονίσει μεταξύ τους – ο γάμος δεν σκοτώνει πάντα τον έρωτα. Και στο κάτω κάτω της γραφής, δεν χόρεψε (κάτι σαν) ζεϊμπέκικο σε μπουζουκτσίδικο με την καλή του να του τραγουδάει, μια απλή φωτογραφία στα social media ανέβασε ο άνθρωπος!