Κόντευαν να ξεχάσουν στο ΝΒΑ πως είναι οι πρωταθλητές της λίγκας να πηγαίνουν στον Λευκό Οίκο για να τους συγχαρεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Τελευταία ομάδα ήταν οι Καβαλίερς το 2016. Από τότε, ελέω Ντόναλντ Τραμπ, δεν πάτησε ποτέ ξανά ομάδα εκεί. Έφτασε 2021 και με Πρόεδρο τον Μπάιντεν, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με τον αδερφό του Θανάση και όλη την πρωταθλήτρια ομάδα των Μιλγουόκι Μπακς, πάτησαν το πόδι τους στον Λευκό Οίκο και το απόλαυσαν όσο δεν πάει.

Μπορεί οι Μπακς να μην έχουν ξεκινήσει καλά τη φετινή σεζόν και να έχουν περισσότερες ήττες από νίκες, όμως είναι απόλυτα λογικό αυτό το άδειασμα μετά από τέτοια αναπάντεχη επικράτηση στην περσινή σεζόν. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Θανάσης απολαμβάνουν κάθε στιγμή, είναι πια ανάλαφροι από τα πρέπει και έχουν περισσότερους λόγους να χαίρονται. Άλλωστε, έκαναν περήφανη μια ολόκληρη πολιτεία, μια ολόκληρη πόλη. Ποιος να τους πει τι;

Έχοντας ένα νεογέννητο στο σπίτι να κοιμήσει, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέρασε μια ιδιαίτερη εβδομάδα, που ξεκίνησε με Halloween Party στη συναυλία του Harry Styles και κατέληξε στον Λευκό Οίκο, παρέα με τον Τζο Μπάιντεν.

«Αυτό είναι φανταστικό. Είναι μια καταπληκτική ευκαιρία για μένα να βρίσκομαι εδώ, στον Λευκό Οίκο, και να συναντώ τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Δε θα μπορούσα να είμαι περισσότερο χαρούμενος και να νιώθω μεγαλύτερη τιμή που έχω φτάσει ως εδώ στη ζωή μου» ανέφερε με ταπεινότητα ο Γιάννης.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πόζαρε με γυαλί ηλίου δίπλα στον Μπάιντεν

«Για όλους εσάς εκεί έξω, αυτό είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα ότι με σκληρή δουλειά, με θυσίες, αν αφοσιωθείς, αν ξυπνάς κάθε μέρα και προσπαθείς για το καλύτερο, σε ό,τι κι αν κάνεις, σε ό,τι κι αν αγαπάς, και πιστεύεις στα όνειρα σου, θα πετύχεις σπουδαία πράγματα. Αυτό κάνω σε όλη μου τη ζωή. Και είμαι στο Λευκό Οίκο. Δε μπορείς να πάρεις ως δεδομένες τέτοιες στιγμές. Χωρίς σκληρή δουλειά, δε θα ήταν εφικτό» συμπλήρωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Greek Freak είχε όρεξη και για πλάκα κι έτσι η κάμερα των Μπακς τον απαθανάτισε να λέει πως θα κατέβει για Πρόεδρος των ΗΠΑ και θα είναι μάλιστα ο πιο ωραίος.

«Θα βάλω υποψηφιότητα, ανέβασέ το στο Tik Tok μου. Θα κατέβω για πρόεδρος το 2024. Antetokounbros. Όχι πρέπει να τους πεις για που θα βάλει πρόεδρος. Όχι, εντάξει μην τους το πεις. Θα το πάρουν στα σοβαρά. Παρόλα αυτά θα κατέβω για πρόεδρος και θα είμαι ο πιο όμορφος πρόεδρος όλων».

Ο Τζο Μπάιντεν συνεχάρη τον Γιάννη και τους Μπακς, όχι μόνο για το πρωτάθλημα, αλλά και για τον χαρακτήρα που επέδειξαν πριν από ένα χρόνο, όταν σκοτώθηκε ο Τζέικομπ Μπλέικ με 7 σφαίρες από αστυνομικούς. Τότε, καθώς διεξαγόταν η φούσκα στο Ορλάντο μετά το πρώτο κύμα πανδημίας, οι Μπακς, με πρωτοβουλία του Τζορτζ Χιλ, είχαν αποφασίσει να μην αγωνιστούν και να βρεθούν στην πορεία που έγινε στο Μιλγουόκι κατά της αστυνομικής βίας, μόλις λίγους μήνες μετά το περιστατικό με τον Τζορτζ Φλόιντ.

 (Photo by Win McNamee/Getty Images)

Έκανε μάλιστα και σχετικό tweet ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπου εκφράζει τη χαρά του για την παρουσία του Γιάννη. Στη συνομιλία των 2 Αντετοκούνμπο με τον Μπάιντεν, ο τελευταίος είπε πως «Είναι μεγάλη μας τιμή να ερχόμαστε από την Ελλάδα και από μια μικρή γειτονιά όπως είναι τα Σεπόλια στον Λευκό Οίκο…»

Στη συνέχεια, οι Μπακς, διά χειρός Τζρου Χολιντέι, έδωσαν στον Μπάιντεν μια φανέλα τους με το όνομα του Προέδρου και τον αριθμό 46, αφού είναι ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Φυσικά, η στιγμή που προκάλεσε γέλια, ήταν όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πόζαρε δίπλα στον Μπάιντεν με γυαλί ηλίου, ζώντας το thug life.

Ο Γιάννης μαζί με τον Θανάση περιπλανήθηκαν στα ιστορικά δωμάτια του Λευκού Οίκου και πόζαραν στα γραφεία όπου έχει γραφτεί η Ιστορία των τελευταιών 3 αιώνων, μπροστά στους πίνακες με παλιότερους Προέδρους, όπως τον Τζορτζ Ουάσινγκτον και τον Λίνκολν.