Την πρώτη φορά που το κοιτάς σε αιφνιδιάζει, σε κάνει να αναρωτιέσαι τι στο καλό συνέβη στο μυαλό αυτού του τύπου. Μαθαίνοντας όμως την πλήρη ιστορία, δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς το ποδοσφαιρικό IQ του τερματοφύλακα της Κορίνθιανς, Κάσιο.

Συνέβη στο ματς με την Ατλέτικο Μινέιρο για την Α’ Κατηγορία της Βραζιλίας, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Το οποίο έληξε 1-1. Αλλά το 1 από τα 2 γκολ της αναμέτρησης δεν ήταν αυτό που βλέπετε στο αμέσως παρακάτω βίντεο.

Ο γκολκίπερ της Κορίνθιανς επί το έργον:

Τι συνέβη εδώ; Γιατί ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ της Κορίνθιανς πήδηξε τελευταία στιγμή στην άκρη, αφήνοντας την μπάλα να μπει στα δίχτυα του; Καμία… τρέλα δεν τον έπιασε, πάντως.  

Γνώριζε πως ο διαιτητής είχε καταλογίσει έμμεσο φάουλ. Και ο Κάσιο προτίμησε από το να ρισκάρει να πιάσει την μπάλα κι αυτή να πάει σε κάποιον αντίπαλο επιθετικό να το παίξει απολύτως safe, μηδενίζοντας τον κίνδυνο αναποδιάς. Γιατί πολύ απλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη από τη στιγμή που δεν είχε ακουμπήσει κανείς άλλος.

Πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να το αντιληφθούν άπαντες στο γήπεδο και στην τηλεόραση. Ο προπονητής της Κορίνθιανς, Μάνο Μενέσες έπιασε την καρδιά του θέλοντας να δείξει πόσο τον τρόμαξε η ενέργεια του 36χρονου τερματοφύλακά. Χαμογελούσε όμως παράλληλα, κάτι που μπορούμε να μεταφράσουμε και ως σιωπηρή παραδοχή της οξυδέρκειας της κίνησης…

Κορίνθιανς