Λίγους μήνες μετά από την φιλοξενία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις ανά τον κόσμο, το Κατάρ θα έχει την ευκαιρία να διοργανώσει άλλο ένα σπουδαίο τουρνουά και να γίνει έτσι η πρώτη αραβική χώρα που τα καταφέρνει.

Θυμίζουμε φέτος το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία.

Ο Γενικός Γραμματείας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, δήλωσε σχετικά:

«Θα ήθελα να συγχαρώ την Ομοσπονδία του Κατάρ για την επιτυχημένη υποψηφιότητά της και είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η διοργάνωση θα είναι μία από τις υψηλότερου επιπέδου που έχουν γίνει ποτέ, εντός κι εκτός γηπέδου.

Είναι επίσης σημαντικό ότι τη διοργάνωση αναλαμβάνει μία πολύ καταρτισμένη και έμπειρη ομάδα που έχει πολύ σημαντικές επιδόσεις σε μία ευρεία γκάμα αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίων πρωταθλημάτων, κυπέλλων και πολλών άλλων κορυφαίων ολυμπιακών σπορ.

Επιπροσθέτως, το γεγονός ότι θα έχουμε όλες, και τις 32 ομάδες στην ίδια πόλη για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα παρουσιάασει μία μοναδική ευκαιρία για τους φιλάθλους να προσαρμόσουν την εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παρακολουθώντας πολλά περισσότερα ματς δια ζώσης, συγκριτικά με κάθε άλλη παρόμοια διοργάνωση τα τελευταία 20 χρόνια. Πιστεύω ότι το 2027 η Ντόχα, θα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία για το κορυφαίο γεγονός της FIBA»