Ήταν δίκαιο και έγινε (και τυπικά) πράξη. Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα, η ομάδα με τις πιο στέρεες βάσεις και το καλύτερο υλικό και αυτό δε γίνοταν να αλλάξει απέναντι στον Βόλο. Με μια γεμάτη OPAP Arena και 50.000 ανθρώπους έξω από αυτήν, οι ποδοσφαιριστές του Αλμέιδα έβαλαν 4 γκολ στον Βόλο, έγιναν η πιο παραγωγική ομάδα στο πρωτάθλημα και η δεύτερη πιο αποτελεσματική μετά τον Ολυμπιακό με 69 γκολ έναντι 70 και, έχοντας και την δεύτερη καλύτερη άμυνα (επίσης παρά 1 γκολ έναντι του ΠΑΟ – 17 γκολ δέχτηκε η ΑΕΚ, 16 οι Πράσινοι) κατέκτησε τον 2ο τίτλο της την τελευταία 5ετία.

Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα και Σιμάνσκι πέτυχαν τα γκολ της Ένωσης έναντι του Βόλου, με τους πρώτους τρεις να είναι οι σταθερότεροι σκόρερ των play offs για την ΑΕΚ, και τον Τσούμπερ να βρίσκει τον καλό του εαυτό υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα, όντας ακόμα ένας που ανέβηκε επίπεδο.

Το ματς δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης, ήταν μια γιορτή και δε θα μπορούσε να χαλάσει από τη μοναδική ομάδα των play offs που δεν πέτυχε νίκη.

Έκρηξη συναισθημάτων και πανηγηριών στο τέλος του αγώνα, με τη φιέστα της απονομής να ακολουθεί. Στις εικόνες του ματς, ο Αλμέιδα με τους συνεργάτες του που γονάτισαν στη μέση του γηπέδου και το πανό που αφιερώθηκε στον πατέρα του Αλμέιδα, ο οποίος πέθανε από κορωνοϊό.

Στα υπόλοιπα δύο ματς των play offs, ο Ολυμπιακός έδωσε την χαριστική βολή στον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα παίξει ό,τι έχει και δεν έχει για το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο στο Europa στον τελικό του κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Σαμασέκου στο 33ο λεπτό σκόραρε το γκολ των Ερυθρόλευκων.

Στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ούτε τώρα να πετύχει νίκη, με 3 ισοπαλίες και 1 ήττα στον δεύτερο γύρο των play offs. Ο Κλαϊνχέισλερ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά από φάουλ του Μπερνάρ και ο Ιτούρμπε ισοφάρισε στο 25ο λεπτό, με τις δύο ομάδες να έχουν από ένα δοκάρι και τον Καμαρά να χάνει πέναλτι.