Σε μία από τις πιο εντυπωσιακές κούρσες στην ιστορία των 400 μέτρων με εμπόδια, παρακολουθήσαμε νωρίτερα σήμερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Νορβηγός Κάρστεν Βάρχολμ, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και έγραψε στην ιστορία νέο παγκόσμιο ρεκόρ, με χρόνο 45.94. Ο δεύτερος, ο Αμερικανός Ράι Μπένζαμιν, πέτυχε εξίσου επίδοση που όδευε προς παγκόσμιο ρεκόρ, κι αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό.

«Ήταν μία κούρσα που έγραψε Ιστορία. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό που πέτυχα. Όταν μπήκα στον αγώνα είπα στον εαυτό μου “θυμήσου τη δουλειά που έχεις κάνει”. Αυτό το χρυσό ήταν το μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή μου», δήλωσε μετά τον αγώνα του ο Κάρστεν Βάρχολμ.

Για την ιστορία, ο σπουδαιότερος σπρίντερ στα 400 μέτρα με εμπόδια όλων των εποχών, ήταν ο Εντουιν Μόουζες, που δεν έτρεξε την απόσταση κάτω από 47 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μ. είναι 43,03 δευτερόλεπτα (το πέτυχε ο Νοτιοαφρικανός Νίεκερκ στο Ρίο ντε Τζανέιρο). Αυτό σημαίνει λιγότερα από τρία δευτερόλεπτα διαφορά ενώ υπάρχουν δέκα εμπόδια.

Φωτογραφία: Getty