Στην κακή του μέρα, για να αναπαράγουμε μια πολύ εύστοχη παρομοίωση που διαβάσαμε στον Guardian, θυμίζει fit καθηγητή γεωγραφίας που του αρέσουν οι αναρριχήσεις και να απολαμβάνει πού και πού μια παγωμένη μπίρα pale ale. Υπέροχο. Μόνο που ο Κέβιν ντε Μπρόινε έχει σπάνια κακές μέρες. Πολύ σπάνια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ακόμα μια (ομάδα) που το κατάλαβε με το σκληρό τρόπο. Η ρουκέτα που έφυγε από το πόδι του Βέλγου μαέστρου της Μάντσεστερ Σίτι ήταν η δέουσα και ταμάμ απάντηση στην αντίστοιχη του Βινίσιους, συνώνυμο του τελικού 1-1 στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Champions League.

Υπάρχει μια διαμάχη σχετικά με το αν νωρίτερα στη φάση η μπάλα είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου, θα περιοριστούμε να πούμε πως θα ήταν μεγάλο κρίμα να είχε ακυρωθεί τέτοια γκολάρα.

Κάποιοι, αναμιγνύοντας χιούμορ και κουτσομπολιό, είπαν πως σούταρε με τόση δύναμη επειδή απέναντι είδε τον Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος πριν από πολλά χρόνια, είναι αλήθεια, τον είχε προδώσει, «κλέβοντάς» του το τότε κορίτσι του.

Στην ουσία, αυτά είναι να ‘χαμε να λέγαμε. Ναι, το γεγονός αυτό ψύχρανε αρχικά τις σχέσεις τους, αλλά το έχουν αφήσει πίσω τους εδώ και καιρό. Συμπαίκτες στην Εθνική Βελγίου τόσα χρόνια, η μεταξύ τους αγκαλιά στο φινάλε πιστοποίησε πως τα περασμένα είναι και ξεχασμένα.

Ντε Μπρόινε: Ανά πάσα στιγμή, ανά πάσα συνθήκη

Το (πιο) ωραίο είναι πως ο KDB κατάφερε να είναι κομβικός σε μια βραδιά που ήταν αρκετά μακριά από το προσωπικό του τοπ. Μην στεκόμαστε και τόσο στο βραβείο MVP της αναμέτρησης που πήρε μετά. Αυτά προκύπτουν από ψηφοφορίες πάνω στην κάψα της στιγμής, δεν μεταφέρουν πάντα με ακρίβεια την πλήρη εικόνα.

Αυτό που κάνει τον Ντε Μπρόινε μοναδικό είναι πως μπορεί να κάνει πράξη το απίθανο ανά πάσα στιγμή και συνθήκη, τη στιγμή ακριβώς που όλοι οι άλλοι κρύβονται ή δεν μπορούν. Και αυτή ακριβώς είναι η διαφορά ανάμεσα στον καλό και στον σπουδαίο.

Οι στατιστικές έρχονται να επιβεβαιώσουν περίτρανα το χαρακτηρισμό «παίκτης μεγάλων αγώνων». Έχει βάλει 14 γκολ στο Champions League, όσα και ο Ζινεντίν Ζιντάν παρεμπιπτόντως, τα 11 εξ αυτών σε νοκ άουτ αναμετρήσεις. Κανείς ποτέ στην ιστορία της Σίτι δεν έχει βάλει περισσότερα σε αυτό το επίπεδο.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ, που πέρασε τα πάνδεινα από το μαρκάρισμα του Αντόνιο Ρίντιγκερ, έχει ακόμα πολλά να μάθει όσο προχωρημένος κι αν είναι στα 22 του χρόνια, όσο λαμπρό potential κι αν διαθέτει, όσο… μανουριάρη μπαμπά κι αν διαθέτει. Κοιτώντας τον Βέλγο συμπαίκτη του, παίρνει ταχύρρυθμα μαθήματα, τα πιο πολύτιμα του είδους.

Η αποθέωση από πλευράς Τιερί Ανρί λέει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε

Αυτός είναι ο εγκέφαλος της Μάντσεστερ Σίτι. Αυτός είναι ο άνθρωπος που ο Τιερί Ανρί χαρακτήρισε ως «τον πιο έξυπνο ποδοσφαιριστή που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Μερικές φορές δεν παίρνω καν χαμπάρι τι σκέφτεται. Είναι τόσο καλός που ενίοτε είναι πρόβλημα γιατί οι άλλοι δεν είναι στο επίπεδό του».

Και ναι, ο «Τιτί» έχει και μία κάποια συναισθηματική εμπλοκή, καθώς ήταν για 6 χρόνια μαζί με τον Ντε Μπρόινε στην Εθνική Βελγίου (ο Γάλλος ήταν στο τεχνικό τιμ επί Ρομπέρτο Μαρτίνεθ). Αλλά και πάλι, μιλάμε για ένα τεράστιο κομπλιμέντο από τα χείλη ενός ανθρώπου, που μεταξύ πολλών άλλων, έχει υπάρξει συμπαίκτης με κοτζάμ «Ζιζού».

Το καλοκαίρι, ο Κέβιν θα γίνει 32 χρονών. Για το επίπεδό του, για τον απαράμιλλο συνδυασμό θέλησης και ταλέντου που διαθέτει, θα ήταν πολύ ωραίο νωρίτερα το ποδόσφαιρο να του έχει δώσει αυτό που του αξίζει πέρα ως πέρα: Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.