Μπορεί οι Los Angeles Lakers να είχαν μία πολύ κακή περασμένη σεζόν, όμως το «αστέρι» τους, ο LeBron James, είδε την περιουσία του να μεγαλώνει κατά ένα ψηφίο και να αγγίζει πλέον το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. ‘Έτσι, γίνεται, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του NBA που γίνεται δισεκατομμυριούχος.

Ο 37χρονος 18 φορές All-Star παίκτης έλαβε μόνο πέρσι 121.2 εκατομμύρια δολάρια.

Μόνο άλλος ένας παίκτης του μπάσκετ έχει καταφέρει κάτι αντίστοιχο, ο Michael Jordan ο οποίος έγινε δισεκατομμυριούχος το 2014, σχεδόν μια δεκαετία μετά από την απόσυρσή του, ως ιδιοκτήτης της ομάδας Charlotte Hornets.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως τα έσοδα του LeBron από τα συμβόλαιά του με τους Καβαλίερς, τους Χιτ και τους Λέικερς ανέρχονται στα 385 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 900 εκατομμύρια δολάρια προέχονται από τις εξωγηπεδικές δραστηριότητες. Ένα από τα «χρυσά» εμπορικά του συμβόλαια είναι αυτό που υπέγραψε με την Nike το 2003, σε ηλικία μόλις 18 ετών, το οποίο και ισχύει όχι μόνο μέχρι σήμερα αλλά είναι και εφ’όρου ζωής. Άλλα deals του με εταιρίες όπως οι AT&T, η PepsiCo και η Walmart, του προσφέρουν επίσης δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Του χρόνου αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή της λίστας του Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο. Θέση την οποία, αυτήν την στιγμή, κατέχει ο άσσος του ποσοσφαίρου, Lionel Messi.

Παρά τις οικονομικές του επιτυχίες, ο James σημείωσε πέρσι μία από τις χειρότερές του χρονιές, καθώς αποκλείστηκε από την postseason μόλις για τέταρτη φορά μέσα σε 19 σεζόν.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Τι έχει πάθει ο Στέφανος Τσιτσιπάς;

Lionel Messi: Παραδέχεται ότι φέτος δε …βλεπόταν και αποκαλύπτει τον λόγο υγείας που τον επηρέασε