Αν και μόλις 19 ετών έχει καταρρίψει δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα αντρών ηλικίας κάτω από 20 ετών. Η πρώτη φορά ήταν με το χρόνο του στα 9,94 δευτερόλεπτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και μετά, λίγες εβδομάδες αργότερα, όταν έτρεξε 9,91 δευτερόλεπτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20. Το πρώτο του ρεκόρ επιβεβαιώθηκε επίσημα από την World Athletics στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ για την δεύτερη φορά εκκρεμεί ακόμη η επικύρωση.

Ο τρόπος που τρέχει στους αγώνες δίνει την αίσθηση ότι είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο και η επιλογή του να πανηγυρίσει πριν ακόμα τερματίσει προκάλεσε ενθουσιασμό. Ανάμεσα στα μυστικά του, είναι η ικανότητα του να αφήνει εκτός αγώνα οτιδήποτε τον απασχολεί κάτι που του επιτρέπει να είναι πλήρως αφοσιωμένος στο να κάνει έναν καλό χρόνο, που ιδανικά θα του εξασφαλίσει την πρωτιά.  «Η ψυχική δύναμη είναι πολύ σημαντική», λέει στο CNN Sport. «Απλώς πρέπει να έρθεις με ελεύθερο μυαλό και να απολαύσεις τον αγώνα γιατί όταν έχεις άγχος, δεν μπορείς να τρέξεις τον τέλειο αγώνα που σχεδίασες μαζί με τον προπονητή σου».

Ο εορτασμός του όπως ήταν φυσικό έφερε συγκρίσεις με τον σπουδαίο Usain Bolt ο οποίος σε αντίστοιχη στιγμή, είχε χαμογελάσει απλώνοντας τα χέρια πριν ακόμα περάσει την γραμμή του τερματισμού. Ωστόσο, αυτή η σύγκριση δεν φαίνεται να απασχολεί τον Tebogo ο οποίος δηλώνει ότι δεν έχει σκεφτεί να σπάσει τα παγκόσμια ρεκόρ του ειδώλου του Bolt.

Βέβαια, το να συναντηθούν κάποτε οι δυο τους, αποτελεί ένα ανεκπλήρωτο όνειρο, τουλάχιστον μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς στη Βουδαπέστη. Όμως, το ότι ο Usain Bolt τον παρακολουθεί και σχολιάζει στο Twitter για εκείνον, είναι αρκετό για να τον γεμίσει με ενθουσιασμό.

«Ο απώτερος στόχος όταν ξεκίνησα τον στίβο ήταν να με θυμούνται, όπως τον θυμούνται πάντα τον Usain Bolt», λέει ο Tebogo.

Ο Tebogo ξεκίνησε ως ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής μέχρι τα μέσα της εφηβείας του όταν και συνειδητοποίησε ότι έχει ταλέντο στο σπριντ και αποφάσισε να εστιάσει σε αυτό. Ωστόσο, δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα επικεντρωθεί στα 100 ή 200 μέτρα στο μέλλον. Παράλληλα, σκοπεύει να ξεκινήσει σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Oregon.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Letsile Tebogo (@letsile_tebogo)

«Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι για τους νεώτερους, όταν με βλέπουν, εκφοβίζονται από εμένα, αλλά με τους ηλικιωμένους, είναι το αντίστροφο, αυτοί είναι που με εκφοβίζουν. Αλλά με τον καιρό, υποθέτω ότι θα είμαι χαλαρός και θα τα πάω πολύ καλά μαζί τους».

Για τον Letsile Tebogo πρόκειται να ακολουθήσουν έξι εξαντλητικές εβδομάδες προκειμένου να καταφέρει να επιστρέψει στο επίπεδο που ήταν μετά από αυτό όμως θα είναι σε θέση να διεκδικήσει μεγάλες διακρίσεις που θα τον συμπεριλάβουν στο πάνθεον τον σπουδαιότερων αθλητών του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr

Haaland: Πώς ο Thor του ποδοσφαίρου κάνει αδύνατο για τους αντίπαλους αμυντικούς να τον σταματήσουν

Ο Μίλτος Τεντόγλου «έριξε πιστόλα» σε αγώνα τρεξίματος στη Μύκονο γιατί…του φάνηκε βουνό

Χώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς; Το αινιγματικό του Tweet: «Από το να μιλάμε όλη μέρα, καταλήξαμε block»