Φιέστα για την κατάκτηση του Μουντιάλ μπροστά σε 80 χιλ. συμπατριώτες του σε ατμόσφαιρα «σήκωμα τρίχας», τσεκ. Ακραίες εκδηλώσεις λατρείας ενώ ήταν σε ρεστοράν, επίσης τσεκ. Μέχρι και άγαλμα τον έκαναν. Πολύ το έχει ευχαριστηθεί ο Λιονέλ Μέσι αυτό το break στα πρωταθλήματα λόγω Εθνικών ομάδων.

Το είχε ανάγκη μετά την τρόπο τινά αποκαθήλωση που βιώνει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Και στο αγαπημένο του «αλμπισελέστε» περιβάλλον ακτινοβολεί από ευτυχία. Σπάζοντας το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ, βελτιώνοντας το… τέλειο.

Μέσι: 100άρης, μόλις ο 3ος στα χρονικά

Σε φιλικό παιχνίδι με το Κουρασάο, ο Αργεντινός σούπερ σταρ πέτυχε χατ τρικ και ξεπέρασε τα 100 γκολ με το εθνόσημο. Έχει πια 102, μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία που πετυχαίνει τριψήφιο αριθμό τερμάτων σε εθνικό επίπεδο μετά τους Αλί Νταεΐ (109) και Κριστιάνο Ρονάλντο (122).

Γενικώς πάντως το φιλικό αυτό ματς ήταν… να χαμε να λέγαμε. Ναι, σύμφωνοι. Δεν κάνει να υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο. Μη χάνουμε όμως και το μέτρο, την επαφή με την πραγματικότητα. Το Κουρασάο δεν ήταν αντίπαλος της προκοπής για την Αργεντινή. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια απέναντι σε μια νησιωτική χώρα που ξέρουμε μόνο για το περίφημο λίκερ της (Blue Curacao), άντε οι πιο ψαγμένοι να γνωρίζουν και πως είναι ολλανδική αποικία…

Δύο μαγικά χρόνια, δύο χρόνια που τα άλλαξαν όλα

Ο Μέσι άνοιξε το σκορ στο 20′, έκανε το 3-0 στο 33′ και το 5-0 στο 37′, ενδιάμεσα είχαν σκοράρει οι Νικολάς Γκονζάλες και Έντσο Φερνάντες. Το τελικό σκορ διαμόρφωσαν οι Ντι Μαρία και Μοντιέλ στο 78′ και το 87′ αντίστοιχα.

Αντί επιλόγου, ας πούμε τούτο: Τον Μάρτιο του 2021 ο «Λίο» είχε 71 γκολ, 42 ασίστ και κανένα τρόπαιο με την Αργεντινή. Δύο (μαγικά) χρόνια αργότερα, το έχει πάει στα 102 γκολ, στις 54 ασίστ και στα 3 τρόπαια (Κόπα Αμέρικα και Finalissima, είχαν προηγηθεί της έκστασης που έζησαν οι Αργεντινοί στο Κατάρ).