Με το που τελείωσαν όλα, με το που οριστικοποιήθηκε δηλαδή ο τίτλος για τη Γαλατασάραι, ο Λούκας Τορέιρα άφησε τα δάκρυα να φύγουν από τα μάτια του. Λυτρωτικά, ανθρώπινα. Η χαρά της στιγμής κόντραρε με την οδύνη. Την ανάμνηση. Την αγάπη. Και την απώλεια.

Πριν από δύο χρόνια, ο Ουρουγουανός μέσος έχασε τη μητέρα του. Λόγω COVID. Δύο εβδομάδες έμεινε στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε. Άφησε την τελευταία της πνοή σε μια απρόσωπη αίθουσα, χωρίς οι δικοί της άνθρωποι να μπορέσουν να την αποχαιρετήσουν από κοντά – απαγορευόταν τότε αυστηρά η είσοδος στους συγγενείς. Ήταν μόλις 53 ετών.

Στη μνήμη της αφιέρωσε αυτόν τον τίτλο. Την υπεραγαπούσε, ήταν πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Και ήθελε να τιμήσει, με τον τρόπο του, τη μνήμη της. Φορούσε άλλωστε μια μπλούζα που είχε πάνω μια φωτογραφία των δύο τους, από παλιές στιγμές ευτυχίας.

Ο Μέρτενς στάθηκε δίπλα στον Λούκας Τορέιρα – Τι δήλωσε ο Ουρουγουανός

Όταν έκατσε στον πάγκο δακρυσμένος, ο συμπαίκτης του, Ντρις Μέρτενς έτρεξε να τον παρηγορήσει. Ο Βέλγος άσος έδειξε με μια κίνηση τι σημαίνει ομάδα.

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τους σκέφτομαι πολύ αυτή τη στιγμή. Ειδικά εσένα μαμά, που είμαι σίγουρος πως με κοιτάζεις από ψηλά, εσύ ήσουν πάντα ο μεγαλύτερος φαν μου και η πηγή της δύναμής μου», είπε μετά ο Λούκας Τορέιρα.

Λίγο αργότερα, όταν η ένταση είχε πια περάσει, ο 27χρονος Ουρουγουανός χαφ εξέφρασε τη χαρά του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη Γαλατά, μίλησε για «μαγική στιγμή». Που πιθανόν να είναι και η τελευταία του εικόνα με την Τσιμ Μπομ, λέγεται πως δεν θα παραμείνει στην Πόλη. Σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον πολλών για την απόκτηση σου, όπως της Λάτσιο.