Θυμάστε εκείνο το «σκάσε» που είπε ο Κέβιν ντε Μπρόινε στον Πεπ Γκουαρδιόλα κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού της Μάντσεστερ Σίτι με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League; Ήταν ο ορισμός του «αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα»!

Η μεταξύ τους σχέση είναι σαν πατέρα με γιου. Τόσα χρόνια συνεργάτες, ε μπορεί και κάποια στιγμή να ξεφύγει μια κουβέντα παραπάνω πάνω στη θέρμη των γεγονότων. Ουσία είναι πως ο σεβασμός και η εκτίμηση που τρέφουν ο ένας στον άλλον, έχει και βάθος και αλήθεια.

Ο διάλογος που είχαν οι δύο άνδρες μετά τη λήξη του τελικού με την Ίντερ και την εκπλήρωση ενός πεπρωμένου με δίκαιες και άδικες προεκτάσεις, τα λέει όλα:

«Τα καταφέραμε. Τα καταφέραμε. Τα καταφέραμε. Επτά χρόνια μάχης, τα καταφέραμε. Τα καταφέραμε, Κεβ! Τώρα το έχουμε!», είπε ο Καταλανός κόουτς στον Βέλγο «μαέστρο» μόλις αυτός έτρεξε στην αγκαλιά του για να τον ευχαριστήσει για όλα.

Ένα μακρύ ταξίδι, με τα πάνω του και τα κάτω του, που είχε αίσια κατάληξη. Ως συχνά συμβαίνει όταν εμπλέκονται άνθρωποι με την επαγγελματική αρτιότητα των Γκουαρδιόλα και Ντε Μπρόινε.