Όσοι έχουν παίξει μπάλα, ξέρουν. Μες την κάψα της στιγμής, πολλά μπορείς να πεις. Να σου ξεφύγουν έτσι και λέξεις που δεν θα έπρεπε. ΟΚ, καλό είναι αυτά να μην γίνονται, επίσης υπάρχει μια ιεραρχία που πρέπει να τηρείται για να μη γίνουν τα πάντα «μύλος». Όμως έχει σημασία και το ποιος είσαι όταν λες ό,τι λες. Και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν είναι ένας απλός παίκτης. Βασικά είναι ο πιο έξυπνος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, καθώς τα γράφαμε κι εδώ στο Intronews πριν από λίγες μέρες.

Φάνηκε εκ νέου στο χθεσινό ρεσιτάλ της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (4-0). Ξεχωριστός, από κάθε άποψη. Με τον Πεπ Γκουαρντιόλα συνεπώς, ταιριάζουν απόλυτα. Αλλά ως συχνά συμβαίνει μεταξύ ιδιοφυιών, προκύπτουν και κόντρες.

Η στιγμή που ο Ντε Μπρόινε έχασε τη ψυχραιμία του

«Κάνε πάσα, κάνε πάσα!», φώναξε κάποια στιγμή ο Καταλανός κόουτς στον Βέλγο μέσο, ενώ αυτός ενορχήστρωνε μια (αντ)επίθεση. Αποσυντονίστηκε, την έχασε την μπάλα. Εκνευρισμένος λοιπόν, γύρισε στον προπονητή του και του φώναξε να… σκάσει. Ναι, υπάρχουν και ηχητικά ντοκουμέντα περί τούτου, δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας:

Προφανώς ο Πεπ δεν του το κράτησε. Γιατί ο Πεπ ξέρει. Η αγκαλιά τους όταν τον έβγαλε αλλαγή, για standing ovation, ήταν σαν πατέρα με γιου. Μπορεί να τσακωνόμαστε από καιρό σε καιρό με τους ανθρώπους που αγαπάμε, να λέμε καμιά κουβέντα παραπάνω, αλλά στο τέλος της ημέρας, αυτό που υπερνικά οτιδήποτε άλλο, είναι το συναίσθημα. Ο σεβασμός.

Κάτι μη αγωνιστικό απασχολεί τον Ντε Μπρόινε

Κι ύστερα, ο Ντε Μπρόινε είχε έναν επιπλέον λόγο να είναι απότομος στο χθεσινό ματς. Κάτι απασχολεί, εξωαγωνιστικά, τον μαέστρο της Μάντσεστερ Σίτι. Το είπε εμμέσως πλην σαφώς ο Τιερί Ανρί, με τον οποίο έχουν στενή σχέση μετά το 6ετές διάστημα του Γάλλου στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Βελγίου. Διαρρέεται πως είναι ένα προσωπικό πρόβλημα, ας ελπίσουμε να είναι κάτι προσωρινό, που λύνεται.

Τον επηρέασε αγωνιστικά; Και ναι και όχι. Γιατί μπορεί ο Ντε Μπρόινε να έδωσε μαγική ασίστ για το 1-0 στον Μπερνάρντο Σίλβα, και να προσέθεσε ακόμα μία τελική πάσα στο 3-0 του Ακάντζι (αρχικά χρεώθηκε αυτογκόλ στον Μιλιτάο), αλλά γενικώς ήταν μάλλον κάτω από τα στάνταρ του. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ήταν και καλός. Ναι, τόσο ξεχωριστός είναι.

Όπως και όλη Σίτι, βέβαια. Η οποία τρέχει σερί 23 αγώνων χωρίς ήττα, σε όλες τις διοργανώσεις. Ξεπαστρεύει όποιον βρίσκει στο διάβα της με τρομακτική ευκολία και παρά τους… Κροάτες και τα αυγά, η Ίντερ θα πρέπει να κάνει έναν τιτάνιο άθλο για να βγει από πάνω.

Ο Γκουαρντιόλα το απολαμβάνει βλέποντας τους παίκτες του να κάνουν αυτό που ο ίδιος τους έχει διδάξει. Κι αν καμία φορά ακούει και κάνα «σκάσε», ε ας πούμε πως αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα.