Μετά την οριστικοποίηση της αποχώρησης του Λιονέλ Μέσι από την Παρί Σεν Ζερμέν κορυφώνονται τα δημοσιεύματα που αφορούν το μέλλον του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Ο πατέρας και ατζέντης του Μέσι, Χόρχε Μέσι, λέει ότι η προτιμώμενη «μετακίνηση» του γιου του στη Μπαρτσελόνα, θα ήταν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Ο Μέσι έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα για την Παρί Σεν Ζερμέν την Κυριακή, τερματίζοντας τη διετή παραμονή του στη γαλλική πρωτεύουσα που είχε γίνει ταραχώδης τα τελευταία χρόνια.

Η επίσημη πρόταση που δέχθηκε ο Μέσι

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποδοκιμάστηκε πολλές φορές από τους οπαδούς της PSG αυτή τη σεζόν, μεταξύ άλλων όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο στάδιο Parc des Princes για να γιορτάσει τον τίτλο της ομάδας στη Ligue 1. Μεταξύ των συλλόγων που διεκδικούν το συμβόλαιό του είναι η Αλ-Χιλάλ, με το Reuters να αναφέρει ότι ο Μέσι είχε λάβει επίσημη πρόταση να ενταχθεί στον σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν η επιστροφή στη Μπαρτσελόνα, όπου ο Μέσι πέρασε 17 χρόνια γεμάτα τρόπαια, θα ήταν η προτιμώμενη κίνηση του γιου του, ο Χόρχε απάντησε: «Ναι».

Μέσι

Η πορεία του Μέσι στην PSG

Ο Μέσι «έφυγε με κλάματα» από τη Μπαρτσελόνα το 2021 μετά από οικονομική κακοδιαχείριση στον σύλλογο, η οποία επιδεινώθηκε από την πανδημία του Covid-19, που σήμαινε ότι δεν ήταν σε θέση να προσφέρει στον φυλαχτό του νέο συμβόλαιο. Ο Αργεντινός κέρδισε δύο τίτλους της Ligue 1 στις δύο σεζόν του στην PSG, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει τον σύλλογο να κερδίσει το Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο χρόνος του Μέσι στον σύλλογο έληξε σκληρά αφού η PSG τον τιμώρησε επειδή έκανε ένα μη εξουσιοδοτημένο ταξίδι στο εξωτερικό, με τον Αργεντινό να ζητά συγγνώμη αργότερα.

Η επιστροφή

Τώρα η επιστροφή στον σύλλογο όπου ο Μέσι έγινε θρύλος του αθλητισμού είναι στα χαρτιά. Σε ηλικία 17 ετών, έκανε την πρώτη του από τις 778 εμφανίσεις για τους Μπλαουγκράνα, και έγινε ο νεότερος παίκτης που εκπροσώπησε τον σύλλογο σε επίσημο παιχνίδι εκείνη την εποχή. Συνέχισε να καταρρίπτει το ρεκόρ σκόρερ του συλλόγου και κέρδισε 35 τρόπαια κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Camp Nou – συμπεριλαμβανομένων 10 τίτλους La Liga και τέσσερα Champions League.

Υπό τον νέο προπονητή και θρύλο του συλλόγου Τσάβι, η Μπαρτσελόνα φέτος κέρδισε τον πρώτο της τίτλο στη La Liga μετά από τέσσερα χρόνια. «Για μένα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν επιστρέψει ο Μέσι, θα μας βοηθήσει σε ποδοσφαιρικό επίπεδο», δήλωσε ο Τσάβι στην εφημερίδα SPORT με έδρα την Μπαρτσελόνα σε πρόσφατη συνέντευξή του.