Στη διάρκεια της διακοπής για το Μουντιάλ, ο Παναθηναϊκός είχε να τρέξει πολλά σημαντικά ζητήματα γύρω από τον σχεδιασμό του ρόστερ για τα επόμενα χρόνια. Μεταξύ αυτών ήταν και οι ανανεώσεις σε 4 παίκτες. Αϊτόρ, Πέρεθ, Σένκεφελντ και Κουρμπέλης έχουν συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι.

Οι τρεις πρώτοι ανανέωσαν. Ο τέταρτος δεν έχει ανανεώσει ακόμα, παρόλο που συμπληρώνει 6 χρόνια στην ομάδα, είναι αρχηγός και έχει στηρίξει σε πολύ δύσκολες στιγμές με πιο χαρακτηριστική τη χρονιά που τον ζητούσε ο ΠΑΟΚ και εκείνος είπε πως θέλει να μείνει και να φύγει μόνο για το εξωτερικό.

Στη διάρκεια της σεζόν, ως την επανέναρξη, ο Δημήτρης Κουρμπέλης δεν ήταν στα βασικά πλάνα, ενώ σε πολλά ματς δεν έμπαινε καν ως αλλαγή. Όταν ήρθε η τριάδα παιχνιδιών με τον ΠΑΟΚ για τους Πράσινους, δύο για το κύπελλο και ένα για το πρωτάθλημα, ο Κουρμπέλης πήρε θέση βασικού είτε ως χαφ είτε ως αμυντικός, εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός με Μάγκνουσον-Πούγγουρα και Σένκεφελντ.

Στον επαναληπτικό του κυπέλλου στη Λεωφόρο, ο αρχηγός ήταν ο πιο δυναμικός και ψυχωμένος, αλλά δεν μπορούσε να κόψει με τίποτα τον Ολιβέιρα και γλύτωσε από τύχη και διαιτητική αμέλεια την κόκκινη κάρτα.

Αυτή ήρθε λίγα 24ωρα μετά, όταν ο Παναθηναϊκός, πληγωμένος από την 3αρα από τον ΠΑΟΚ, αλλά και τις ισοπαλίες-σοκ με Ιωνικό-ΟΦΗ και το κακό ποδόσφαιρο που έπαιζε, πήγαινε στην Τρίπολη να παίξει με τον Αστέρα ένα ματς που έπρεπε να κερδίσει για να επιστρέψει στην κορυφή, αφού η ΑΕΚ είχε νικήσει ένα 24ωρο πριν.

Σε εκείνο το ματς ο Δημήτρης Κουρμπέλης έβαλε το κεφάλι του στη γκιλοτίνα. Έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα σε αντεπίθεση του Αστέρα, πήρε κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα με 10 παίκτες, με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα.

Μετά το ματς και για μερικά 24ωρα, αρκετοί ζητούσαν να τελειώσει από την ομάδα και τον έθεταν ως αποκλειστικό υπεύθυνο.

Ένας άλλος Κουρμπέλης, ηγετικός, αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης

Έτσι είναι η φύση του ποδοσφαίρου. Ο ίδιος όμως, φαίνεται πως πήρε δύναμη από την αμφισβήτηση και μετά τη λήξη της τιμωρίας του, επέστρεψε και είναι ο καλύτερος, ο σταθερότερος και ο μοναδικός που βρίσκεται στους διακριθέντες του Παναθηναϊκού σε κάθε ματς.

Νίκος Κουρμπέλης Παναθηναϊκός

Σε μια ομάδα που παρουσιάζεται δύστοκη, δυσκοίλια και σίγουρα όχι θελκτική στο μάτι, όχι μόνο των ουδέτερων, αλλά και των ίδιων της των οπαδών, ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι το χαφ που ήθελε ο Παναθηναϊκός από εκείνον από τη στιγμή που τον αγόρασε. Μέχρι τον τραυματισμό του, ο Κουρμπέλης δεν ήταν καλός. Έκανε πολλά λάθη στο κέντρο, έβγαζε περισσότερο τσαμπουκά παρά ουσία και δεν φαινόταν να αξίζει θέση βασικού.

Τη φετινή σεζόν όμως, ειδικά εντός του 2023, δείχνει ότι θα πρέπει ο Γιοβάνοβιτς να ξεκινάει την εντεκάδα από αυτόν και όχι από τον Ρούμπεν Πέρεθ, ο οποίος δεν βοηθάει επιθετικά την ομάδα, αλλά καθυστερεί την ανάπτυξη, γιατί αυτό είναι το στυλ παιχνιδιού του.

Σε όσα ματς έχει παίξει είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή, είναι πολύ πιο επιθετικός, τραβάει την ομάδα προς τα πάνω αντί να την έχει, κατ’ εντολή Γιοβάνοβιτς, καθηλωμένη στο κέντρο και προς τα πίσω, κοιτάζει και τις μπαλιές διαγώνια στο επιθετικό τρίτο και το μόνο που του λείπει είναι τα καλά τελειώματα. Αυτό, μάλλον, δεν θα το βρει. Κι είναι κρίμα γιατί κάποιες φορές, αν είχε βάλει το γκολ από πολύ καλή θέση, θα είχε αναδείξει περισσότερο τη σημασία του στην ομάδα.

Στο χθεσινό ματς με τον Άρη ήταν ο μοναδικός που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό προσέφερε και αμυντικά και επιθετικά, κυνηγούσε, πίεζε σωστά, έβγαλε και δύο πολύ ωραίες μπαλιές που η μία κατέληξε στο τετ α τετ του Σπόραρ πριν το 0-1.

Οργώνει το γήπεδο ο Κουρμπέλης και σε ματς που ο Παναθηναϊκός θέλει να παίξει πιο επιθετικά, με κατώτερους αντιπάλους, θα πρέπει να είναι δίδυμο με τον Τσέριν στο κέντρο και ο Πέρεθ να βρίσκεται στον πάγκο.

Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή ο Γιοβάνοβιτς θα το δοκιμάσει. Ίσως στο εκτός έδρας με τον Βόλο ή στο εντός με τον Άρη.

* Φωτογραφίες: Eurokinissi