Οι εξελίξεις αναφορικά με την είσοδο του του Ντουμπάι στην Euroleague δείχνουν να… «τρέχουν». Οι σκέψεις των Αράβων είναι εδώ και καιρό γνωστές, όμως οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα.

Η ισπανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo» ανέφερε πως στο τραπέζι της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης υφίσταται πρόταση ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ για έξι χρόνια. Ένα ποσό πολύ μεγαλύτερο από τις τωρινές χορηγικές συμφωνίες και οι μοναδικές απαιτήσεις από την μεριά των ανθρώπων που «τρέχουν» το project αφορούν στην παρουσία ομάδας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (και το Ντουμπάι, εν προκειμένω) με wild card από την σεζόν 2024-25, καθώς την φιλοξενεία δύο Final 4 (2025, 2029). Μια ομάδα που πρακτικά δεν υπάρχει αλλά… θα δημιουργηθεί.

Το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν συμβούλια των μετόχων της Euroleague για το ζήτημα, που σίγουρα θα δημιουργήσει και την ανάγκη για αύξηση των ομάδων και στην Γηραία Ήπειρο. Η Παρί και οι Λόντον Λάιονς έχουν ήδη θέση… φαβορί για την πρώτη επέκταση σε αυτό το κομμάτι, ενώ στο τραπέζι θα πέσει επίσης και η ανάγκη για συμφωνία με την FIBA σχετικά με το καλεντάρι, τα «παράθυρα» και την ιδέα της ένωσης του Basketball Champions League με το Eurocup.