Το τι θα μπορούσε να είχε κάνει στην καριέρα του ο Κώστας Μήτρογλου και το τι τελικά έκανε είναι μια μεγάλη συζήτηση. Τι σίγουρο είναι πως ό,τι έγραψε δεν ξεγράφει – ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Κάπως έτσι φτάνουμε στο σημείο σήμερα να μαθαίνουμε πως μια γερμανική ερασιτεχνική ομάδα αποφάσισε να τον διώξει επειδή δεν της κάνει…

Το επαγγελματικό κομμάτι της μπάλας, ο πάλαι ποτέ «Μητρογκόλ» το έχει οριστικά εγκαταλείψει. Τον Ιανουάριο του 2023 επέστρεψε σε ερασιτεχνικό επίπεδο, στις μικρές Κατηγορίες στη Γερμανία, τη χώρα δηλαδή όπου μεγάλωσε.

Φέτος μετακινήθηκε στην Σέρπενμπεργκ (6η Κατηγορία) αλλά η παρουσία του εκεί αποδείχθηκε εξόχως βραχύβια. Έφυγε με το κλαμπ να τον κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς για αδιαφορία και τον κόουτς να λέει πως ο Μήτρογλου δεν του κάνει γι’ αυτό που θέλει να παίζει η ομάδα του.

«Στην αρχή ήμουν πολύ θετικός, τα πρώτα φιλικά πήγαν πολύ καλά και ο Κώστας μπήκε πραγματικά σε αυτό. Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες τα πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα προς την κατεύθυνση που έχουμε πάρει τώρα», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Ραλφ Γκέμερ.

Αλήθεια είναι πως μια εικόνα που είχε κυκλοφορήσει το κατακαλόκαιρο, στην οποία ο 35χρονος ποδοσφαιριστής έκανε βάρη με ένα… τσιγάρο στο αυτί, δημιούργησε σοβαρές αμφιβολίες για το πόσο σοβαρά το έχει πάρει.

Ωστόσο, ξεκίνησε τη σεζόν με 3 γκολ σε 4 ματς πριν βρεθεί στον πάγκο και ξενερώσει όσο δεν πάει άλλο. Σε αυτό που αποδείχτηκε η αφορμή για το φινάλε αυτής της σύντομης περιπέτειας.