«Δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οποιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητας της χώρας μας – μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο – για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030», όπως επισημαίνουν κύκλοι του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ως απάντηση στα δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ περί κατάθεσης του φακέλου υποψηφιότητας για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2030.
«Εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο όσα δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, περί “επαφών μεταξύ των τριών χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης των δυνατοτήτων για την κατάθεση υποψηφιότητας”», προστίθεται στην ενημέρωση του Υφυπουργείου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Τι υποστηρίζουν ξένα ΜΜΕ
Η Ελλάδα, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος υπέβαλαν επίσημη κοινή υποψηφιότητα στη FIFA για την ανάληψη της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2030 όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (14/03).
Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε μέσα από το συμβούλιο της FIFA, το Μαρόκο πήρε τη θέση της Ουκρανίας και η μια υποψήφια τριάδα για να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2030 αποτελείται από το Μαρόκο, την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Εν συνεχεία όπως επισημαίνουν τα ρεπορτάζ διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και η ΕΡΤ, η έτερη υποψηφιότητα που κατατέθηκε, ήταν αυτή από τη Σαουδική Αραβία μαζί με την Αίγυπτο και την Ελλάδα, παίρνοντας επίσημη μορφή η πρόθεση που υπήρξε από τις τρεις χώρες για να συνδιοργανώσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο σε επτά χρόνια από τώρα.
Ως γνωστόν, υπάρχει και τρίτη πρόταση, που πρόκειται για κοινή υποψηφιότητα της Νότιας Αμερικής από την Ουρουγουάη, την Αργεντινή, τη Χιλή και την Παραγουάη. Φυσικά, οι υποψηφιότητες περνούν πάντοτε από ψηφοφορία από τις ομοσπονδίες-μέλη και αποφασίζεται ποια από αυτές θα αναλάβει τη διοργάνωση.
Photo credits: Shutterstock