Την Πέμπτη το βράδυ στις 10, η Ρόμα αντιμετωπίζει την Λεβερκούζεν στα πλαίσια του Γιουρόπα Λιγκ, σε ένα ματς που δεν εστιάζει το ενδιαφέρον του μόνο στη μάχη μαθητή εναντίον δασκάλου, αλλά στη μοίρα… που προέβλεπε ο Μουρίνιο.

Η Ρόμα ξεπέρασε το εμπόδιο της Σοσιεδάδ και η Λεβερκούζεν, που επικράτησε με το ίδιο σκορ με τη Ρόμα, (2-0) της Φερεντσβάρος, πρόκειται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους με στόχο ένα εισιτήριο για τον τελικό με αντίπαλο έναν εκ των Σεβίλλη ή Γιουβέντους.

Ο Τσάμπι Αλόνσο στο τιμόνι των Γερμανών και ο Μουρίνιο, που τον καθοδηγούσε από την θέση του τεχνικού κατά την θητεία του στον πάγκο της Ρεαλ, στο τιμόνι των πολιτών της Ιταλίας. Έχει τα απαιτούμενα εφόδια ο ισπανός μαέστρος του κέντρου να εξλιχθεί σε έναν εξίσου ικανού προπονητή και μάλιστα υψηλής κλάσης; Ο… special one έχει μαντέψει πως η απάντηση είναι «Ναι», πριν καν ο ίδιος ο Αλόνσο το αποφασίσει.

Μπορεί όμως ο μαθητής να αποκλείσει τον δάσκαλο;

Δεν είχε αναγκαστεί τότε να απαντήσει στο ερώτημα αυτο, έμμεσα ωστόσο, είχε βρεθεί σε θέση όχι απλώς να πλέξει το εγκώμιο του πρώην ποδοσφαιριστή του, αλλά να αναλύει τους λόγους που ο Ισπανός μποορούσε να φθάσει ψηλά.

Όπως μπορείτε να παρακολουθήσετε, ο Μουρίνιο δεν εστιάζει μόνο στην θέση που αγωνιζόταν ο Αλόνσο, αλλά στα κοινά χαρακτηριστικά που είχαν… βιωματικά.

Ίσως να μην παραδεχόταν όσα μάντευε ο πολύπειρος τεχνικός για το μέλλον του, αλλά πώς να αμφισβητήσει κανείς τα εχέγγυα που απέκτησε, δεδομένου ότι μαθήτευσε πλάι στους σπουδαιότερους προπονητές της εποχής του και μάλιστα δούλεψε με ανθρώπους διαφορετικής γενιάς και ποδοσφαιρικής νοοτροπίας, όπως ο Γκουαρντιόλα, ο Αντσελότι και ο ίδιος ο Μουρίνιο, όντας γιος προπονητή και ο Αλόνσο. Όπως ακριβώς και πορτογάλος τεχνικός δηλαδή,ο οποίος ωστόσο αγωνίστηκε με μικρότερη διάρκεια και ποιότητα στην ποδοσφαιρική πορεία του ως παίκτης.