Σύμφωνα με δημοσίευμα του αυστραλιανού Τύπου (όχι, δεν την έδωσε ο έξαλλος Στέφανος Τσιτσιπάς την πληροφορία στην δημοσιότητα μετά την τελευταία τους επεισοδιακή αναμέτρηση), ο Νικ Κύργιος βρίσκεται αντιμέτωπος με τον νόμο καθώς παραπέμπεται σε δίκη για επίθεση σε πρώην σύντροφό του. 

Η Chiara Passari κατηγορεί τον 27χρονο τενίστα για χρήση βίας σε βάρος της κατά την διάρκεια των διακοπών του ζευγαριού τον περασμένο Δεκέμβριο. Μάλιστα, το περιστατικό ήταν τόσο έντονο που χρειάστηκε να επέμβουν οι Αρχές. Ο τσακωμός ξεκίνησε όταν η Ιταλο-Αυστραλή είχε κατηγορήσει το Νο.39 της παγκόσμιας κατάταξης για απιστία.

Ο Αυστραλός τενίστας με καταγωγή από την Ελλάδα από την μεριά του πατέρα του συνεχίζει την ανοδική του πορεία στο Wimbledon, όπου μόλις πέρασε στους 8 της διοργάνωσης. Ωστόσο, δεν σταματά να απασχολεί την επικαιρότητα όχι με τις επιτυχίες του στο άθλημα αλλά με τις δηλώσεις και την διφορούμενη συμπεριφορά του. Μεταξύ άλλων έχει φτύσει οπαδό, έχει τσακωθεί με τον Ben Stiller που παρακολουθούσε αγώνα του, έχει διαπληστεί με διαιτητή, έχει δώσει συνέντευξη τύπου τρώγοντας σούσι ενώ έχει μιλήσει ανοιχτά για την κατάθλιψή του και την μάχη του με τις καταχρήσεις. Το «κερασάκι» στην τούρτα ήρθε να γίνει η δίκη για την καταγγελία που του έκανε η πρώην σύντροφός του.

Σύμφωνα με την νομοθεσία της χώρας, ο Κύργιος απειλείται με έως και 2 χρόνια φυλάκισης εάν το δικαστήριο κριθεί υπέρ της Passari.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Τσιτσιπάς και Κύργιος μετέτρεψαν σε «τσίρκο» το Wimbledon: «Τον σημάδευα με την μπάλα» – Ποιος έκανε bullying τελικά

Δεν βάζει λαδορίγανη στα μαλλιά του τελικά ο Τσιτσιπάς: «Ήθελα να διαφημίσω τα ελληνικά προϊόντα»

Euro 2004, 4η Ιουλίου: Η δική μας Ημέρα Ανεξαρτησίας