Το αυστραλιανό saga του Novak Djokovic συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι να του επιτρέψουν να συμμετέχει στο Australian Open. Ακόμα και η απέλαση του, εφόσον συμβεί τη Δευτέρα, θα είναι ένα ακόμα κίνητρο για τους Σέρβους και τους υποστηρικτές του ανά τον κόσμο ώστε να κάνουν τη δική τους «επανάσταση».

Ήδη τα τελευταία δύο 24ωρα Σερβία και Μαυροβούνιο έχουν γίνει πεδίο διαδηλώσεων σε αρκετές πόλεις, με πολύ κόσμο να ανάβει ως και φωτιά, ενώ είναι χαρακτηριστική η παντελής έλλειψη της αστυνομίας. Νίκσιτς, Μπεράνι, Μπούντβα είναι τρεις πόλεις του Μαυροβουνίου όπου ο κόσμος βγήκε με πανό και πλακάτ υπέρ του Novak Djokovic. Από το 2003 μέχρι το 2006 το Μαυροβούνιο ήταν τμήμα της Σερβίας και γι΄αυτό διεθνώς η χώρα αναφερόταν ως Σερβία/Μαυροβούνιο.

«Θέλω να συγχαρώ τον Novak που κατέθεσε και διακήρυξε ότι είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος και αυτός είναι ο μεγαλύτερος τίτλος που έχει κερδίσει. Η επιτυχία δεν τον έχει αιχμαλωτίσει με την ανθρώπινη ελευθερία του» ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής Νίκσιτς. Μια δήλωση που καταδεικνύει πως οι αρχές στο Μαυροβούνιο και τη Σερβία δεν ακολουθούν υποχρεωτική-τιμωριτική στάση απέναντι σε όσους αρνούνται τον εμβολιασμό.

Αυτό είναι και μια απόδειξη για το ότι οι Σέρβοι έχουν ενωθεί και ο πρωθυπουργός Vučić αντιλαμβάνεται πως θα ήταν πρόκληση αυτή τη στιγμή να περιορίσει την αντίδραση του λαού. Άλλωστε, ο ίδιος είναι λάβρος απέναντι στη στάση που διατηρεί η αυστραλιανή κυβέρνηση. Όλη αυτή η κατάσταση βέβαια επιτείνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Υπέρ του Novak Djokovic μίλησε σε διαδήλωση χθες και ο γνωστός σκηνοθέτης Emir Kusturica. «Δεν είναι ήδη ο κόσμος μια φυλακή όπου η καλωδίωση είναι το πιο χαρακτηριστικό σύμβολο; Δεν είναι οι τιμωρίες για αυτούς που αρνούνται να εμβολιαστούν ακόμα ένα βήμα των παγκόσμιων κυβερνήσεων;» είπε ο Σέρβος σκηνοθέτης.

Novak Djokovic, ο σύγχρονος «μάρτυρας» για τους Σέρβους

Τις τελευταίες 3 ημέρες ο πατέρας του Djokovic έχει ξεκινήσει μια δική του «σταυροφορία» και παρουσιάζει τον γιο του ως έναν Ιησού Χριστό που σταυρώνεται για να σωθεί ο κόσμος. Δικής του κινητοποίησης ήταν η χθεσινοβραδινή συγκέντρωση των Χριστιανών Ορθόδοξων στο κέντρο του Βελιγραδίου, όπου μαζί με τον εορτασμό των Χριστουγέννων, υπήρξαν και μικρές αυτοσχέδιες φωτιές.

Στην επί της ουσίας ακροαματική διαδικασία που διεξάγεται αυτές τις ώρες, οι δικηγόροι του Novak Djokovic κατέθεσαν ότι στις 16 Δεκεμβρίου ο Nole έκανε PCR Test που βγήκε θετικό, άρα νόσησε από κορωνοϊό, η νόσος έκανε τον κύκλο της και για το επόμενο εξάμηνο έχει πιστοποιητικό που του επιτρέπει να μην εμβολιαστεί. Βάσει αυτού οι διοργανωτές επέλεξαν να του δώσουν ειδική ιατρική άδεια για να εισέλθει στη χώρα και να παίξει στο Grand Slam.

«14 ημέρες μετά το θετικό τεστ του Δεκεμβρίου, ο παίκτης δεν είχε πυρετό ή αναπνευστικά συμπτώματα από Covid-19 τις τελευταίες 72 ώρες» ανέφεραν οι συνήγοροι του Σέρβου τενίστα. Βέβαια, στην 16η Δεκεμβρίου ο Djokovic παρέστη σε εκδήλωση όπου βραβεύτηκε. Αν ήταν θετικός και το γνώριζε, είχε παραβεί το πρωτόκολλο.

Την ίδια στιγμή, αναδύθηκε εσχάτως ένα βίντεο από το Instagram του Novak Djokovic, όπου ο Σέρβος τενίστας υποστηρίζει ότι «Έχω δει ανθρώπους που με meditation και προσευχή μετέτρεψαν μολυσμένο νερό σε θεραπευτικό».