Παρά την τρομερή προσπάθεια που τους πήγε μέχρι την πηγή και ένα βήμα από το χρυσό μετάλλιο, οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας του πόλο δεν τα κατάφεραν στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων απέναντι στη Σερβία. Οι Σέρβοι αποδείχτηκαν πολύ δύσκολος αντίπαλος και παρά το ότι μέχρι τις αρχές του 4ου οχταλέπτου το σκορ ήταν ισόπαλο 10-10, συνεχείς άστοχες επιθέσεις στον παίκτη παραπάνω έφεραν το σκορ στο 13-10 υπέρ των Σέρβων.

Η Εθνική Ομάδα του πόλο έκανε μια χώρα περήφανη για χάρη τους, έκανε μια χώρα κάπως να ξεχαστεί απ΄όλα όσα ζει τις τελευταίες 5 ημέρες και αυτό είναι σε αξία μεγαλύτερο από κάθε μετάλλιο, μεγαλύτερο από οποιαδήποτε θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Σέρβοι, οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του Ρίο, υπερασπίστηκαν τον τίτλο τους και στο Τόκιο, με την ελληνική ομάδα να τους κοντράρει στα ίσια μέχρι το τελευταίο 8λεπτο, εκεί όπου η κούραση στο σώμα και το πνεύμα ήταν εμφανής. Στο πρώτο 8λεπτο η Σερβία προηγήθηκε με 6-3, στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου το σκορ ήταν 7-4, όμως εκεί η Ελλάδα έπαιξε τρομερή άμυνα, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον παίκτη παραπάνω και ισοφάρισε 7-7. Από κει και μετά, οι δύο ομάδες πήγαιναν γκολ-γκολ ουσιαστικά, μέχρι και το 10-10.

Στο τελευταίο 8λεπτο η Σερβία έβαλε 2 γκολ στον παίκτη παραπάνω κι ένα με πέναλτι, ενώ η Ελλάδα στην επίθεση της έχασε 4-5 ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω και αυτό στην ουσία της στέρησε την ευκαιρία για να διεκδικήσει το χρυσό.

Ο προπονητής της Εθνικής του πόλο, ο Θοδωρής Βλάχος, έδειξε μιλώντας στην ΕΡΤ και τις προσδοκίες που υπάρχουν πλέον απ΄αυτή τη σπουδαία ομάδα.

«Ποιος να το φανταζόταν ότι θα ήμασταν απογοητευμένοι… Όσο πιο μακρια φτάναμε, θέλαμε κάτι παραπάνω. Θέλαμε να κερδίσουμε στον τελικό. Παίξαμε με μια ομάδα που ήθελε μεγάλη προσοχή. Στη διάρκεια του ματς δέιξαμε πόσο θέλουμε να κερδίσουμε. Παίξαμε κόντρα σε μία πολύ μεγάλη ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Δεν έχω λόγια. Δείξαμε χαρακτήρα και επιστρέψαμε. Πιστεύω τώρα που τελείωσαμε, έχουμε κανει αρκετά πράγματα. Γράψαμε ιστορία, κάναμε νέους φίλους της υδατοσφαίρισης στην Ελλάδα. Οι στιγμές αυτές είναι ανεπανάληπτες και θα μας γυρνούν πάντα στη μνήμη μας. Η απονομή θα μας μείνει. Το να ανεβαίνεις στο βάθρο είναι υπέρτατη τιμή. Είναι τα παιδιά μου, θέλω να τα καμαρώσω στο βάθρο. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον. Θα έρθουν κι άλλες μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον. Αυτοί που μας αγαπάνε θα έρθουν να μας δώσουν μια γρήγορη αγκαλιά στο αεροδρόμιο».

Ο Μάριος Καπότσης κατέδειξε για ακόμα μια φορά το ήθος αυτών των αθλητών στις δηλώσεις του μετά τον τελικό.

«Είμαστε ευλογημένοι που βρισκόμαστε εδώ. Είναι πολλά τα συναισθήματα και θέλω να σας μεταφέρω. Πρώτα απ’ όλα οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη γιορτή του αθλήματος. Εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με την καρδιά μας γιατί στην Ελλάδα έχουμε πόλεμο. Έναν πόλεμο ο οποίος είναι πολύ οδυνηρός. Έναν πόλεμο ο οποίος μας έχει επηρεάσει όλους. Αυτό το μετάλλιο δεν ανήκει μόνο σε εμάς. Ανήκει σε όλους τους Έλληνες που αγωνίζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή. Σε αυτούς τους Έλληνες που βοηθούν τους Έλληνες πυροσβέστες, τον συνάνθρωπό τους που έχει πρόβλημα. Μου έρχονται πάρα πολλά στο μυαλό μου. Τον κύριο Γιαννακόπουλο, τους Αντετοκούνμπο που βοηθούν όσο μπορούν. Αυτό το μετάλλιο ανήκει σε όλους τους Έλληνες, αυτό θα πει ομάδα. Ομάδα θα πει όλοι αυτοί».

Αλίμονο όμως αν μπορεί να πει κανείς κάτι σε αυτά τα παιδιά και τους συντελεστές της επιτυχίας αυτής. Η Εθνική του πόλο πήρε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και δείχνει ότι έχει την ικανότητα και το μυαλό να διεκδικήσει κι άλλα μετάλλια στο μέλλον. Κι αν δε συμβεί αυτό, ελάχιστη σημασία θα έχει. Αφήνουν μια παρακαταθήκη αυτά τα παιδιά που, το τονίζουμε ξανά, δε μπορεί να μειωθεί από τίποτα.

Σας ευχαριστούμε!