Πώς το ‘πε ο Μίτσελ; «Τα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα σβήνουν όσα κάναμε στα υπόλοιπα 70’». Πολύ σωστά το έθεσε ο Ισπανός κόουτς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, συχνά. Κυνικό. Ανηλεές. Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός βρέθηκε χωρίς να το πολυκαταλάβει να πετάει δύο βαθμούς στο εντός έδρας ματς με τον Άρη (2-2).

Ενώ όλα έδειχναν μια βραδιά δίχως εκπλήξεις, αυτό ακριβώς συνέβη. Οι Πειραιώτες απώλεσαν έτσι μια σπουδαία ευκαιρία να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής από το δίδυμο πια της κορυφής, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Είναι στο -3, θα μπορούσαν άνετα να ήταν στο -1.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να μάθει από τα λάθη που έκανε

Θα μπορούσαν, δεν είναι. Με άλλα λόγια, δεν ωφελεί πλέον να κάνουμε υποθετικά σενάρια. Ο Ολυμπιακός ξέρει πως έχασε μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά ξέρει επίσης και πως μόνο χαμένος δεν είναι ακόμη. Αρκεί να αντλήσει τα σωστά διδάγματα απ’ αυτό το ματς, αρκεί να θυμηθεί την επόμενη φορά πως κανένα παιχνίδι δεν λήγει στο 70’ και να μην αφήσει τόσες ευκαιρίες να πάνε στράφι, το 2-0 που είχε αποκτήσει ως προβάδισμα ήταν ως και φτωχό για να αποδώσει την ως τότε εικόνα της αναμέτρησης.

Έχει πάντως μεγάλες ευθύνες και ο Μίτσελ για το ότι έχασε τη ψυχραιμία του μετά τη μείωση του σκορ από πλευράς Άρη. Οι τρεις μαζεμένες αλλαγές που έκανε μπέρδεψαν την ομάδα του. Χάθηκε η συνοχή και η συγκέντρωση, δόθηκε λάθος σήμα, αφού βάζοντας τρεις χαφ αντί για επιθετικούς παίκτες, έστειλε το σήμα πως «πάμε να κρατήσουμε το σκορ».

Με οκτώ αγωνιστικές να μένουν ακόμη στα πλέι οφ της Super League, προφανώς όλα μπορεί να συμβούν κι αυτό το παιχνίδι να αποδειχθεί απλώς ένα ατύχημα και τίποτα περισσότερο για τους «ερυθρολεύκους» στη μάχη του τίτλου. Αλλά μειώθηκαν κατά πολύ τα περιθώρια λάθους. Και τα δύο προσεχή ματς, την Τετάρτη (05/04) με ΠΑΟΚ στο Φάληρο και την Κυριακή στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό μοιάζουν ικανά να κρίνουν τα πάντα.